LAGET SHOW: Erlend Mamelund kranglet, provoserte og scoret i cupfinalen mot Drammen, der Haslum var det overlegent beste laget. 
Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
LAGET SHOW: Erlend Mamelund kranglet, provoserte og scoret i cupfinalen mot Drammen, der Haslum var det overlegent beste laget. Foto: Krister Sørbø / SCANPIXVis mer

- Mamelund er i ferd med å bli den nye riksklysa i Norge

Ampert på banen - vennskapelig fleip etterpå da Haslum vant cupfinalen.

Drammen - Haslum 28-38

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet): Erlend Mamelund ble pepet ut av Drammen-supporterne hver gang han berørte ballen i cupfinalen.

Landslagsspilleren gjorde seg upopulær da han tidlig i kampen satte inn en tøff takling på Lars Erik Bjørsen, før han fulgte opp med grov kjeft da Drammen-kanten gjorde tegn til at han hadde fått et slag i ansiktet.

Men det virket som om både Mamelund og Haslum nøt mishagsytringene fra tribunen - særlig etter hvert som de dro mer og mer fra i målprotokollen.

Etter finalen, som Haslum vant med utklassingssifre, var kranglefantene vel forlikt.

- Det var en vennskapelig klinsj, ikke noe problem. Vi kjenner hverandre godt, sier Bjørnsen om sin mangeårige landslagskollega.

- Hvordan opplevde du klinsjen ute på banen?

- Jeg ble ikke så forbannet over at han traff meg i ansiktet, jeg ble mer forbannet for at han nektet for å ha truffet meg. Etterpå krysset vi i hverandre så det smalt. Han slo seg kanskje litt for mye, men det synes jeg egentlig bare han hadde godt av. Det var 50 prosent hevn, kanskje, sier Bjørnsen til Dagbladet og gliser.

Han registrerte at Mamelund elsket å terge opp publikum.

- Han er i ferd med å bli den nye riksklysa i Norge. Det klarer han veldig fint, sier Drammen-kanten - fortsatt med smilet på lur.

Når Dagbladet viderebringer Bjørnsens utspill til Mamelund - som står like ved siden av - roper han bort til landslagskollegaen:

- Bjørnsen!? Og jeg som er den snilleste mannen i gata?

HØYAKTUELL FOR EM-TROPPEN: Kent Robin Tønnesen banket inn ti mål mot Drammen.
Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
HØYAKTUELL FOR EM-TROPPEN: Kent Robin Tønnesen banket inn ti mål mot Drammen. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX Vis mer

- He-he, noen må være det også, og ta en rolle hvor man provoserer litt og skaper litt blest. Det er alltid gøy med buing og engasjement. Jeg er glad i å provosere litt, og få litt reaksjoner mot meg. Det er bare moro, sier Mamelund. 

På forhånd var han stor i kjeften og lovet Haslum-seier.

- Jeg var cocky, men leverte en god kamp. Det er moro. Og pipingen var rett og slett motiverende. Når vi leverer opp mot vårt beste, er det ikke mange som henger med her til lands. Vi er mange spillere som er godt trent, vi har en bred stall og holder høyt tempo i kampene. Da sliter vi ut motstanderne. Vi løper over dem, oppsummerer Mamelund.

Etter 25 jevne minutter, der lagene lå helt likt på 14-14, rykket Haslum fra like før pause.

Etter halvspilt ledet de med fire mål, og derfra og inn var det aldri tvil om at det skulle ende med favorittseier. Da roet også temperaturen på banen seg betraktelig - for der var det tidvis ampert med Erlend Mamelund i hovedrollen.

Han ertet på seg publikum etter den nevnte Bjørnsen-episoden, og så feiret han hemningsløst foran de tilreisende fra Drammen etter å ha satt inn et straffekast. På slutten av omgangen ble han også meid ned av nettopp Bjørnsen, som fikk to minutters utvisning, mens Mamelund ble liggende på parketten og vri seg.

Anført av Kent Robin Tønnesen, som med sin slegge av en venstrearm har gjort seg høyaktuell til en plass i EM-troppen i januar, ble Drammen malt i senk av en velsmurt Haslum-maskin.

Tønnesen scoret seks ganger før pause, og kunne tillate seg å hvile en del på benken utover i kampen. Like fullt endte han på ti mål.

Bare seks minutter inn i 2. omgang hadde ledelsen økt fra fire til åtte, til tross for at Drammen hadde en overtallsperiode i det tidsrommet.

Haslum-keeper Trond Tjemsland stengte også buret, og så lenge ut til å slippe inn færre enn tosifret de siste 30 minuttene.

Spenningen var over nesten umiddelbart etter pause, men Haslum avsluttet med stil og sørget for dagens andre utklassingsseier i Oslo Spektrum. Drammen pyntet litt på resultatet mot slutten, men sifrene ble likevel så klare som 38-28.