FRISKMELDER SEG: Erlend Mamelund er småskadet, men sier seg spilleklar til EM-kvalifiseringen mot Frankrike. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FRISKMELDER SEG: Erlend Mamelund er småskadet, men sier seg spilleklar til EM-kvalifiseringen mot Frankrike. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Mamelund friskmelder seg selv før EM-kvalik

Er småskadet.

En småskadd Erlend Mamelund meldte seg tirsdag klar for den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Frankrike i Stavanger Idrettshall onsdag.

Mamelund må regnes om Frankrike-eksperten i det norske laget etter en snau sesong i det franske storlaget Montpellier. Han returnerte i løpet av vinteren til Haslum etter beskyldninger om kampfiksing i den franske klubben. Dette skal ha skjedd før nordmannen kom til klubben.

- Jeg har fått trent to økter, men jeg melder meg klar jeg. Jeg merker litt i duellspillet og i skudd, men det blir bare å bite tennene sammen, sa Haslum-spilleren til TV 2.

Det er en ribbeinsskade han har slitt med siden før seriefinalen mot Elverum før påske.

Espen Lie Hansen og Christian Rambo spiller i fransk håndball for Dunkerque.

Norge og Frankrike står begge ubeseirede i gruppe 3 etter hver sin seier over Tyrkia og Litauen. Norge og Frankrike møtes igjen Nancy lørdag.

Anført av stjernen Nikola Karabatic har Frankrike vært en av de beste nasjonene de siste ti årene og vunnet seks av de ti siste mesterskapene, men har slitt i de siste mesterskapet og ble slått ut av kvartfinalen i siste VM i januar.

Norge har ekstremt gode resultater fra Stavanger i kvalifiseringsspill og spillerne selv trives der. Robert Hedin presenterte tirsdag sin yngste landslagsstropp noensinne. Gjennomsnittet er på 24,2 år og mangler erfaring i forhold til det mer rutinerte franske laget. Det skal de ta igjen med ungdommelig mot.

(NTB)