Mamelund gir alt for Norge igjen - to år etter at han ga seg

Fra revisor til håndballproff igjen.

TILBAKE: Erlend Mamelund ga seg på landslaget for snart to år siden. Nå er 31-åringen klar til ny dyst. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TILBAKE: Erlend Mamelund ga seg på landslaget for snart to år siden. Nå er 31-åringen klar til ny dyst. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Nesten to år etter at han ga seg på håndballandslaget er Erlend Mamelund (31) med igjen når Norge møter Island torsdag kveld.

I likhet med i EM i Polen januar, er det Island som er Norges første motstander i Golden League.

Der var det ikke ventet at Mamelund ville være med for bare noen måneder siden. Han ga seg på landslaget etter EM i Danmark i januar 2014.

Men siden den gang er situasjonen hans endret.

Fram til i august var han Haslum-spiller og fast ansatt revisor i Ernst & Young. Så kom tyske Kiel på banen med et tilbud, og plutselig var han håndballproff i en av verdens desidert beste håndballklubber.

Ny giv - Og da var landslaget aktuelt igjen?

- Landslaget har alltid vært moro. Jeg ga meg etter at jeg begynte å jobbe som revisor, da ble det en hverdag med full jobb. Da var det vanskelig å være fysisk og psykisk skikket til å spille på landslaget. Men når situasjonen er som nå er det annerledes. Da er det greit med landslaget igjen, sa Mamelund da NTB snakket med ham i forkant av de kommende kampene mot Island, Danmark og regjerende verdensmester Frankrike.

Mamelund forteller at det er skjedd endringer etter at svensken Robert Hedin er byttet ut med Christian Berge som landslagssjef.

- Det er kommet en ny giv etter at Christian kom inn. Det er en gjeng unge og sultne spillere. Spillere som vil mye, og som er på vei opp i karrieren sin. Det er nok å nevne folk som Kent Robin Tønnessen og Harald Reinkind, som begge gjør det skarpt i Tyskland.

Tar tid Mamelund selv har hatt noen friske måneder etter byttet til meritterte og kravstore Kiel i Nord-Tyskland.

- Jeg har vært så heldig å ha kommet til en av verdens beste og mest prestasjonsrike klubber. Det er en fantastisk klubb med en fantastisk arena og med 11.000 tilskuere på hver kamp. Hver bortekamp har full hall. Det er veldig moro.

31-åringen synes ikke det er rart at det har tatt tid å spille seg inn i laget. Han kom ned til Tyskland tre dager før seriestart og hadde ikke vært med i noen sesongoppkjøring. Han mener det ikke realistisk å vente at han skal spille 60 minutter i hver kamp.

- Jeg har fått en rolle som sier at jeg spiller mellom 10 og 30 minutter per kamp. Det har stort sett vært i forsvar, men jeg har også vært litt med framover. Det går helt fint det. I Kiel er det ikke annet enn seier som betyr noe. Vi har tapt et par kamper, og da er det dårlig stemning før det står noen seirer på rad igjen. Det er morsomt, det. Det er det som er idrett, og det er derfor vi driver med dette.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram