Mamelund klar for Kiel: - Jeg måtte klype meg i armen

Lånes ut fra Haslum.

KLAR FOR TYSK STORKLUBB:  Erlend Mamelund. Foto: NTB Scanpix
KLAR FOR TYSK STORKLUBB: Erlend Mamelund. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Landslagsspilleren Erlend Mamelund, som er inne i sitt andre år av en treårig avtale med Haslum, blir dermed Kiel-spiller fram til neste høst. Deretter returnerer han til sin norske klubb.

- Dette er en stor dag for både norsk klubbhåndball og Haslum. Det er fantastisk at vi igjen kan sende ut en av våre spillere til verdens beste liga. Kiel er kanskje den største klubben i verden de siste 20 årene, så dette er stor stas, sier Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno til klubbens nettsider.

Mamelund har tidligere vært proff i de tyske klubbene Nordhorn og Flensburg, samt i danske København og franske Montpellier.

- Da Kiel ringte, måtte jeg klype meg i armen to ganger. Det kom like overraskende på meg som resten av omverden. Bare en eneste klubb i verden kunne lokke meg vekk fra Haslum akkurat nå, og det er Kiel. Jeg har jo tenkt at jeg er ferdig med profflivet, men når både Haslum, revisorjobben og kona la forholdene til rette, så ble det en realitet, sier Mamelund.

Han legger ikke skjul på at det var vesentlig at avtalen innebærer en retur til Haslum.

- Jeg ville aldri reist herfra om ikke klubben i mitt hjerte støttet meg 100 prosent. Det er helt klart at når jeg returnerer til Bærum neste år, har jeg klare ambisjoner om å ta Haslum til nye titler. Uansett så er jeg sikker på at klubbens unggutter vil vise seg fra en fantastisk side også i år, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.