Mamelund tilbake på landslaget. Men Berge kan ikke love EM-plass

- Han har en annen hverdag nå.

LANDSLAGS-COMEBACK: Erlend Mamelund er tilbake på det norske landslaget i håndball. Landslagssjef Christian Berge liker å ha 32-åringen med igjen, men kan ikke gi Kiel-spilleren noen garantier med tanke på EM i januar.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
LANDSLAGS-COMEBACK: Erlend Mamelund er tilbake på det norske landslaget i håndball. Landslagssjef Christian Berge liker å ha 32-åringen med igjen, men kan ikke gi Kiel-spilleren noen garantier med tanke på EM i januar. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Erlend Mamelund er tilbake på det norske landslaget i håndball. Landslagssjef Christian Berge liker å ha 32-åringen med igjen, men kan ikke gi Kiel-spilleren noen garantier med tanke på EM i januar.

Mamelund (32) spilte sin hittil siste landskamp i EM for halvannet år siden. Han spiller til daglig for Kiel i tysk Bundesliga. Nå er han i landslagstroppen som skal spille Golden League på hjemmebane i november.

- Det var vanskelig å ta ut Erlend når han spilte i Haslum og jobbet som revisor. Nå har han en helt annen hverdag. Han trener og spiller med noen av verdens beste håndballspillere, poengterer Christian Berge til NTB.

Ingen garantier Norge spiller EM i Polen i januar, men Berge vil ikke garantere Mamelund en EM-plass.

- En godt trent Mamelund kan bidra både framover og bakover på banen for oss. I tillegg har han erfaring fra spill på høyt nivå. Samtidig spiller vi litt annerledes nå enn tidligere. Vi skal teste ham litt i Golden League, så får vi se. Men Erlend er veldig motivert for å spille på landslaget, sier Berge.

- Og rutinen hans kan kanskje bli viktig i et EM?

- Erlend er veldig erfaren. Men det er fortsatt vanskelig å si noe (om Mamelunds EM-sjanser, red.anm.). Det handler om prestasjoner, sier Berge.

Mamelund har ikke fått veldig mye spilletid i Kiel, men landslagssjefen sier at pilen peker oppover for 32-åringen.

- Han har ikke spilt like mye som jeg kunne ønsket, men jeg tror det vil bli mer og mer framover. Han trener veldig bra, forklarer Berge.

Solberg-ros Landslagstrener Glenn Solberg (43) er i likhet med Berge glad for at Mamelund er tilbake på landslaget.

- Erlend spiller for et av verdens beste håndballag. Han har dessuten spilt på høyeste nivå også tidligere i karrieren. Han er en bra spiller når han er i form. Erlend innehar noen kvaliteter som kan gjøre laget vårt mer komplett, sier Solberg til NTB.

Heller ikke 43-åringen kan love Mamelund en EM-plass.

- Vi tar ikke ut EM-troppen i dag, understreker en humrende Solberg.

Solberg ser imidlertid fram til å se Kiel-spilleren i aksjon i november.

- Vi får se hvordan Erlend utvikler seg. Nå får vi en fin mulighet til å se alle spillerne i troppen i Golden League. Men selvfølgelig er Erlends erfaring noe som kan bli viktig for oss, sier den tidligere landslagsspilleren.

NTB har ikke lyktes i å få en kommentar til saken fra Erlend Mamelund.

Norge møter Danmark, Frankrike og Island i Golden League. Turneringen spilles i Nadderud Arena i Bærum 5.-8. november. I januar skal Norge spille EM i Polen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram