Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mamelund vant norsk storduell

Resultat: 31-20.

SPILTE MEGET BRA:  Erlend Mamelund. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SPILTE MEGET BRA: Erlend Mamelund. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Erlend Mamelund bidro med sterkt forsvarsspill da Kiel tok en meget viktig 31-20-seier mot Harald Reinkinds Rhein-Neckar Löwen i tysk håndball onsdag.

Serieleder Löwen hadde fire poengs luke til tabelltoer Kiel foran onsdagens toppkamp foran mer enn 10.000 tilskuere i det som kalles «Håndballtempelet i Europa». Med seier ville dermed Reinkind og hans lagkamerater ta et sjumilssteg mot ligagull.

Slik gikk det ikke. I stedet er avstanden mellom lagene nå bare to poeng.

Lagene fulgte hverandre til 3-3, men deretter overtok hjemmelaget initiativet. Ved pause ledet Kiel 12-9, og etter åtte minutter i annen omgang var forspranget økt til 17-11. Ti minutter før slutt ledet Kiel med ti mål, og da var kampen for lengst avgjort.

Erlend Mamelund var meget god som ren forsvarer hos Kiel. Det lover godt for Norge foran det nært forestående EM-sluttspillet i Polen. Mesterskapet starter 15. januar.

Også Harald Reinkind er med i den norske troppen. 23-åringen har slitt med en muskelstrekk i magen den siste måneden, men var tilbake på banen i onsdagens storkamp. Etter å ha sittet på benken gjennom hele første omgang, var Reinkind delaktig for gjestene etter pause.

23-åringen så pigg ut da han entret banen og tegnet seg for én scoring. Også det gleder ganske sikkert landslagssjef Christian Berge. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media