KOM TIL FRANKRIKE ETTER KAMPEN: Erlend Mamelund spilte for Haslum da Montpellier spilte kampen som etterforskes. Her er Mamelund i aksjon for Norge Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
KOM TIL FRANKRIKE ETTER KAMPEN: Erlend Mamelund spilte for Haslum da Montpellier spilte kampen som etterforskes. Her er Mamelund i aksjon for Norge Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Mamelunds klubb etterforskes for kampfiksing

Ber om at spillere behandles som uskyldige.

Det franske mesterlaget i herrehåndball, Montpellier, etterforskes for kampfiksing sist sesong.

Nordmannen Erlend Mamelund spiller i klubben som er regjerende franske mestere. Han kom til klubben foran denne sesongen, og var Haslum-spiller da den aktuelle kampen som etterforskes ble spilt 12. mai mot Cesson Sevigne.

Kilden som er opphavet til saken er av det anonyme slaget. Han kan ikke uttale seg offentlig om saken.

Verken Montpellier selv, serieforeningen eller det nasjonale forbundet har noe å si til saken på nåværende tidspunkt.

- Jeg kan ikke tenke meg at Montpelliers spillere er blitt til personer du ikke vil assosieres med, sier Patrick Vidal, idrettsbyråd i Montpellier.

Joe Abati, tidligere Montpellier-spiller og leder for håndball i regionen Languedoc Roussillon, sier det ikke finnes grunner til forhåndsdømming.

- Dette var ikke noe vi kunne ha forestilt oss. Vi skylder de involverte å behandle dem som uskyldige inntil det motsatte er bevist, sier Abati.

Cesson Sevignes klubbpresident sier han ikke oppfattet noe uvanlig i den aktuelle kampen.

- Det var ingen som hadde grunn til å mistenke at noe var galt, sier Philippe Barberet.

Montpellier ble europamestere i 2003. De har flere OL-mestere på laget, blant annet en av verdens beste spillere, Nikola Karabatic, som i 2011 ble kåret til årets idrettsutøver i Frankrike.

(NTB-AFP)