Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mamma ble nok redd

Pa-Modou Kah gikk i svart, reiste seg, men ble svimmel da han prøvde å fortsette. Etter kampen var han illsint over at han ble bytta ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet): Det så ille ut da Pa lå livløs på Ullevaal-gresset etter en duell med Lyn-keeper Ali Al-Habsi. Per Egil Swift kom løpende til, la gutten i stabilt sideleie. Men like etterpå spratt Pa opp, og fortsatte kampen.

- Jeg husker ingenting fra etter den duellen. Jeg våknet da jeg lå på bakken. Men følte meg bra nok til å fortsette. Men i den neste duellen, nikka jeg ballen igjen. Og da svimlet det for øynene mine da jeg løp etter ballen, sier Pa til Dagbladet.

- Ikke i tvil

Selv om han sjanglet rundt på sidelinja, nektet han å gå av banen. Han ville ikke bli bytta ut.

- Klart jeg ville spille. Er man fotballspiller, så vil man det. Det var et lokalderby som det er mye prestisje i. Jeg var sint på fysio'n, sier Pa.

VIFs fysioterepeut, Håkon Schwabe, var ikke i tvil om at det var riktig å luke Pa av banen til fordel for Lars Bohinen.

- Nei, er man svimmel, så skal man ikke spille, sier Schwabe til Dagbladet.

- Men burde han ikke blitt tatt av etter den første smellen?

- Han spratt fort opp, og virket helt klar. Vi vurderte det som riktig. Men da han ikke greide å fortsette, var vi aldri i tvil.

Med kollapsen og dødsfallet til kameruns Marc-Vivien Foé friskt i minnet, så virket det rart at Pa i det hele tatt var innpå banen etter smellen i kjevepartiet.

Kjærlighetsferie

For Pa innrømmer at kollapsen kunne virke skummel.

- Pappaen min tenkte nok på Foé. Og jeg tror nok moren min ble skremt. Hvis hun så kampen på TV, sier Pa.

Etter kampen virket han fortsatt litt susete i hodet. Men det ble ikke konstatert noe hjernerystelse. Kun en hoven leppe var de synlige menene etter smellen. På tribunen satt Pas kjæreste, Tessa Sørensen, og fulgte dramaet.

- Pa reiser seg alltid. Jeg var ikke redd, smiler Tessa, som selv er eliteseriespiller i håndball for Nordstrand.

- Nå skal det bare bli deilig med ferie.

For i dag reiser Pa og Tessa på kjærlighetsferie. De to vært sammen i sju måneder.

- Vi skal til Paris og London, avslører Pa.

Svartnet: Pa-Modou Kah gikk i svart etter en duell med Ali-Al Habsi. Han husker ingenting fra episoden. Her blir han lagt i stabilt sideleie av Lyns Per Egil Swift.