- Mamma er verdens beste

TRONDHEIM (Dagbladet): Byåsen IL - «Motor» Zaporoshje 22-22. Hele Trondheim vil stemme Trine Haltvik fram til verdens beste håndballspiller. Men i går var det ikke verdensklasse over spillet til Byåsen-kapteinen. Uansett, datteren Katinka (6) synes mamma er verdens beste.

Trønderne sikret seg kvartfinaleplassen i Mesterligaen med uavgjort 22-22 i det uhyre dramatiske oppgjøret mot «Motor» Zaporoshje. Men verken laget eller kapteinen imponerte.

Postkortaksjon

- I dag sleit vi enormt med tempoet, sier Haltvik.

Hun mener at spillerne kanskje tok litt lett på det, fordi de spilte utrolig dårlig og likevel vant bortekampen i Ukraina.

- Jeg er veldig glad for at vi greide å sikre oss plass i kvartfinalen i Mesterligaen. Ingen kunne vente det, med de skadeproblemene vi har hatt, sier hun.
Sin egen innsats er hun ikke helt fornøyd med. Og det på en dag hvor Byåsen delte ut hundrevis av postkort for at publikum skulle stemme henne fram i kåringen av verdens beste håndballspiller.

- Jeg sliter med å få ordentlig dreis på skuddene. Jeg er avhengig av større tempo for å få trøkk i avslutningene, sier Haltvik.
Hun tviler på at gårsdagens kamp hjalp henne til flere stemmer i «Årets spiller»-kåringen.
- Men Katinka har iallfall stemt på meg, smiler Trine

Flere har stilt seg kritisk til postkortaksjonen, som er inspirert av en liknende aksjon i Danmark da Anja Andersen ble kåret til Årets Spiller i fjor.

«Liten sjanse»

- Jeg tar ikke dette så veldig alvorlig. Sjansene er nok små for at jeg stikker av med tittelen uansett, sier Trine Haltvik.

Byåsen lå under med ett, to eller tre mål i hele andre omgang. Tre utvisninger og en rekke straffekast gjorde det ekstra dramatisk i sluttminuttene.

Først med kampens siste scoring sikret Byåsen seg uavgjort og kvalifisering til kvartfinalen.
- Vi gir aldri opp og har skikkelig guts, sier Trine Haltvik.

VERDENS BESTE: Trine Haltviks datter Katinka er fornøyd med morens innsats på banen.