SPILLESUGEN: John Carews kne er bedre enn på lenge, og spissen er klar til å bidra for Norge igjen om han blir valgt. Spisskollega Moas første landslagsmål fikk han imidlertid ikke sett direkte.Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
SPILLESUGEN: John Carews kne er bedre enn på lenge, og spissen er klar til å bidra for Norge igjen om han blir valgt. Spisskollega Moas første landslagsmål fikk han imidlertid ikke sett direkte.Foto: KYRRE LIEN/SCANPIXVis mer

- Mamma har ikke Canal +

Derfor så ikke John Carew Moas første landslagsmål.

||| (Dagbladet): Savnet etter bursdagsbarnet John Carew (31 i dag) i kampen mot Island ble borte da Moa rundet en svimmel Hønefoss-stopper og satte inn vinnermålet for Norge.

Nå melder Carew seg skadefri - og forberedt på å ta tilbake spissplassen.

- Jeg er alltid klar til å spille jeg, om det er her eller der. Nå vet jeg ikke hvem som skal spille eller hvilket system det blir. Vi får bare se hva sjefen velger å gjøre. Moa og jeg er litt forskjellige typer og har litt forskjellige styrker, det er mange muligheter. Vi får se hvem som starter. Men vi er profesjonelle i alle situasjoner vi, så vi tar det som det kommer, sier spissen til Dagbladet.

- Hva syntes du om det Moa presterte på Island?

- Veldig, veldig bra. Det at det går bra for laget er selvfølgelig viktigere enn konkurransen om plassene, og vi fikk en fantastisk start på kvaliken, sier Carew.

Som fikk med seg at Norge hadde en trøblete førsteomgang - selv om han ikke så kampen.

- Jeg fulgte oppdateringene på nettet, så jeg så ikke fysisk hva som skjedde. Jeg var hjemme hos mamma og hun har ikke Canal +, sier John Carew og ler.

- Til slutt er det ikke så farlig hvordan ting gikk underveis, så lenge vi fikk de tre poengene på en i utgangspunktet dårlig dag. Det var fantastisk, sier han.

Moa velger Carew
Moa har vært klar på at John Carew er førstevalget på landslaget så lenge han er skadefri. Carew forteller om et kne som er ustabilt - men for øyeblikket bra.

- Kneet er brukbart. Jeg har fått trent denne uka her, og det er i det minste mye bedre enn for to uker siden. Det er noen bruskbiter etter en utrenskning jeg hadde da jeg var 17, som løsner når jeg spiller fotball. De setter seg fast og det gjør ganske vondt, det er som å stikke en kniv inn i kneet. Men det har roet seg litt nå, og jeg har spilt to kamper. Det er nok noe vi må gå inn og ordne opp i etter hvert, men det er ikke så dramatisk, sier han.

- Jeg føler meg veldig bra nå. Kneet er uforutsigbart, og de delene er jo løse, så man vet jo aldri. Men jeg er klar til å spille kamp nå, jeg ser ingen grunn til at ikke kneet skal fungere på tirsdag, sier Carew.

Moa er forberedt på at han kan miste plassen til tross for en god kamp mot Island.

- Jeg fikk vist meg fram mot Island, men nå får vi bare se hva Egil bestemmer seg for. Det er mange ulike kombinasjoner som kan velges. Men en Carew som er 100 prosent frisk og rask er førstevalget på topp for Norge, fastslår Hannover-spissen overfor Dagbladet.

- Hva får vi med Carew på topp framfor Moa?

SULTEN: Moa føler han fikk vist seg fram mot Island, men fastholder at Carew er førstevalget som enslig spiss om han er skadefri.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
SULTEN: Moa føler han fikk vist seg fram mot Island, men fastholder at Carew er førstevalget som enslig spiss om han er skadefri. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

- Carew er en meget bra spiller, god til å holde på ballen, rask, mens jeg kanskje er en type som ofte er på rett sted. Vi er vel egentlig ganske like, selv om han er ti ganger sterkere enn meg, smiler Moa, som påstår at han ikke blir skuffet dersom han vrakes mot Portugal.

Minner om Solskjær-tida
I tillegg til Moa og Carew har Drillo også Erik Huseklepp, Daniel Braaten og Steffen Iversen som alternativer i angrepet. Konkurranse om plassene er selvfølgelig godt for landslaget, spesielt foran en lang kvalik. Det er alle enige om.

John Carew mener situasjonen likner på da han var den som banket på døra for noen år siden.

- Det er veldig bra at det gror under, og at Moa har tatt det siste steget som han har jobbet så hardt for, jeg har fulgt med han de siste tre årene og det er veldig bra. Vi skal ikke glemme Erik Huseklepp, heller. Jeg kan ikke huske at det har vært så god konkurranse siden jeg, Ole Gunnar og Tore André var i samme tropp, da var det litt på samme måte. Det var sunt for landslaget nå, og det er sunt for landslaget nå, sier han til Dagbladet.

Moa liker sammenlikningen.

- Det er viktig at det er konkurranse bak Carew. Nå scora jeg sist, og Erik (Huseklepp) scoret to ganger mot Frankrike. Det gjelder ikke bare når Carew er skadet, det er viktig å ha flere alternativer i en kvalik som dette, sier han.

Taus Drillo
På dagens trening var det kun restitusjon, og ingen muligheter for pressen til å lese noe ut av formasjonstrening og spilløvelser.

Landslagssjef Egil Olsen holder også kortene tett til brystet.

- Det er flere spillere som bør være bekymret med tanke på det de presterte på Island, men det betyr ikke nødvendigvis at de mister plassen. Skulle jeg byttet ut alle spillerne som underpresterte hadde jeg tømt benken, sier Drillo.

- Det blir mye snakk om Moa og Carew, kan du si noe om hva som taler for de ulike alternativene?

- Nei, sier Drillo til Dagbladet.

PS! Også Erik Huseklepp har bursdag i dag, han ble 26 år i dag.

TENKER: Landslagstrener Egil Drillo Olsen gir neppe ut laget til pressen før kampdagen tirsdag.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
TENKER: Landslagstrener Egil Drillo Olsen gir neppe ut laget til pressen før kampdagen tirsdag. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer