«Mamma, jeg tror jeg havner på tv i kveld»

Nick mistet kontrollen og stupte ned i basketkurven.

(Dagbladet): Den siste uka har turneren Nick Corrales (18) blitt en YouTube-hit og han er nå bare omtalt som Den menneskelige basketball.

Klippet av Corrales' stup ned i kurven har gått verden rundt.

Dagbladet skrev om pauseunderholderen i går og videoen er utvilsomt noe av det mest spektakulære som er kommet ut av en basketpause.

Ikke innøvd Det var mellom tredje og fjernde periode i Phoenix Suns-kampen mot Charlotte Bobcats (107-114) i NBA Corrales og resten av Verve Sun Patrol-gruppa viste fram triks og høytflyvende dunker.

Han kom i full fart fra motsatt side og fikk bra med luft under basketskoa via trampolina. Så mye at han mistet kontrollen i lufta. Corrales fikk ballen ned i kurven, men klarte ikke hindre at han tok samme veien selv.

18-åringen understreker at det ikke var et innøvd triks.

- Det hadde vært kult å kunne si at det var planlagt, men det var faktisk ikke det. Jeg gikk bare hardere for dunken enn jeg vanligvis gjør, sier Corrales til Arizona Sports.

Siden det ikke var planlagt, viste Corrales fram store akrobatiske ferdigheter - for det kunne gått virkelig galt om han ikke hadde klarte å vrenge kroppen ned i nettmaskene.

Usikker på nye forsøk - I lufta tenkte jeg at dette ikke kommer til å gå som planlagt. Og halvveis ned i kurven tenkte jeg noe sånt som at «vel, nå er det bare én vei ut», sier Corrales.

Han sklei ned i kurven som en sleip ål, og klarte å få tak i kanten på vei ned - slik at han ikke stupte rett ned i madrassen som var lagt ut på parketten. Bortsett fra noen skrubbsår kom han fra krumspringet uten alvorlige skader. Han tør likevel ikke love like spektakulære dunker i framtida.

- Jeg er ikke så sikker på hvor suksessfulle nye forsøk vil være og hvor mange ganger jeg kan unngå å bli skadd, sier han.

Mamma Donna forteller at sønnen raskt skjønte at svevet kom til å havne på kveldens sportssendinger.

- Han ringte meg rett etter kampen og sa at «mamma, jeg tror jeg havner på ESPN i kveld», sier hun ifølge Detroit Free Press.

• På bloggen til fotografen Mark J. Rebilas kan du se bilder av den spektakulære dunken