TILBAKE PÅ BANEN: Katrine Lunde ble mamma for bare to måneder siden, men er allerede tilbake mellom stengene for Györ. I kveld spilte hun 38 minutter da laget tapte 36-37, etter straffekonk, borte mot Ferencvaros i den første sluttspillfinalen i den ungarske serien.
TILBAKE PÅ BANEN: Katrine Lunde ble mamma for bare to måneder siden, men er allerede tilbake mellom stengene for Györ. I kveld spilte hun 38 minutter da laget tapte 36-37, etter straffekonk, borte mot Ferencvaros i den første sluttspillfinalen i den ungarske serien.Vis mer

Mamma Katrine tok på seg skyld etter tap i den første sluttspillfinalen

Men keeperen er definitivt på vei tilbake etter fødselen.

* Ferencvaros - Györ 37-36 (etter straffekonk)

BUDAPEST (Dagbladet): I den første kampen etter at hun fødte datteren Atina 28. februar fikk Katrine Lunde (35) 12 minutter på banen for en uke siden.

I kveld sto hun nesten 38 minutter da Györ møtte Ferencvaros borte i den første av best-av-tre finaler i sluttspillet i den ungarske serien.

- Skal ta det skuddet Det kunne endt som et eventyrlig comeback, etter at hun vartet opp med et par solide redninger i sluttminuttene, men hjemmesterke Ferencvaros — som ledet det meste av kampen — sikret 31-31 på et siste desperat skudd i kampens aller siste sekund.

Og den gikk inn bak Katrine Lunde.

Til hennes store ergrelse.

- Det var dårlig. Jeg skal ta det skuddet. Men samtidig burde vi også ha avgjort kampen før, sier Katrine Lunde til Dagbladet. I den påfølgende straffekonken ble hjemmelaget Ferencvaros for sterke, og vant dermed den første finalekampen i sluttspillet.

Grimsbø startet Kari Aalvik Grimsbø - som er hentet til Györ for å erstatte Katrine Lunde når hun forsvinner til russiske Rostov etter sesongen - startet kampen i mål, men hadde ingen god dag mellom stengene.

Etter å ha reddet tre av 13 skudd valgte Györ-trener Martin Ambros å sette innpå Katrine Lunde drøye 22 minutter ut i første omgang.

Totalt reddet Katrine Lunde 13 av 31 skudd, og en redningsprosent på 42 er - isolert sett - mer enn godkjent.

Det tilfredsstiller dog ikke kravene Katrine Lunde setter til seg selv, og den nybakte mammaen unnskyldte seg overfor lagvenninnene i garderoben etter kampen, for at hun ikke reddet det aller siste skuddet.

Som ville sikret seier i den første sluttspillfinalen, og gitt laget to matchballer på rad.

I sluttspillfinalen i Ungarn er det lagt opp slik at laget som har hjemmebanefordel først spiller bortekampen, og deretter får avslutte med to hjemmekamper hvor vinneren er laget som først får to seirer.

- Sterk i hodet - Katrine tok på seg litt skyld etter kampen, men jeg sa til henne at «det skal du ikke tenke på». Sånt skjer. Vi kunne også ha avgjort det tidligere. Katrine er sterk i hodet, så det er ikke noe problem, sier Heidi Løke til Dagbladet etter kampen.

Hun er imponert over måten Györ-lagvenninna har kommet seg etter fødselen.

- Katrine har vært god på trening og vist at hun er tilbake. Hun har holdt seg bra gjennom svangerskapet og trent bra, så det er strålende at hun er tilbake allerede, sier Løke.

Det er også viktig for Györ at de to norske keeperne leverer på topp i de to neste kampene mot Ferncvaros om de skal avslutte sesongen som sluttspillmestre.