Mamma Northug om fyllekjøringen: - Flaks at ingen mistet livet

Northug-boka lanseres i Sverige.

SNAKKER UT OM FYLLEKJØRINGEN:  I forbindelse med lanseringen av «Northug - en familiehistorie» i Sverige, har May Northug snakket med den svenske avisen Aftonbladet. Der forteller hun hvordan hun selv opplevde sønnens fyllekjøring. Her fra Tour de Ski.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SNAKKER UT OM FYLLEKJØRINGEN: I forbindelse med lanseringen av «Northug - en familiehistorie» i Sverige, har May Northug snakket med den svenske avisen Aftonbladet. Der forteller hun hvordan hun selv opplevde sønnens fyllekjøring. Her fra Tour de Ski. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et ekslusivt intervju med den svenske avisen Aftonbladet forteller May Northug om mai-dagen hvor sønnen Petter ble tatt for fyllekjøring.

Intervjuet er gjort i forbindelse med lanseringen av «Northug - en familiehistorie» skrevet av Sverre M. Nyrønning, som i dag kommer ut i Sverige.

- Det var veldig tøft det som skjedde. Det var som om verden raste sammen. Jeg var på jobb da jeg fikk vite det. Jeg tenkte jeg skulle gjøre alt jeg hadde planlagt den dagen, før det kom ut i media. Det var vanskelig. Jeg var i en boble og visste at jeg var nødt til å gjennomføre jobben min, sier May Northug.

Det var natt til søndag 4. mai at skiesset kjørte sin Audi inn i autovernet. May Northug forteller videre at hun ikke ble sint på eldstesønnen.

- Jeg vet ikke. Jeg ble ikke sint på ham. Jeg startet å tenke på det livet han lever. At han ofrer alt for å gå på ski. Han har forsaket mye, 24 timer i døgnet. Jeg prøvde å forstå hvordan det er å ha media omkring seg hele tiden. Kanskje drømte han om å gå på gata uten at noen tok bilder av ham. Kanskje var det flukt fra virkeligheten?, forteller May.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.