Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mamma Northug om fyllekjøringen: - Flaks at ingen mistet livet

Northug-boka lanseres i Sverige.

 SNAKKER UT OM FYLLEKJØRINGEN:  I forbindelse med lanseringen av «Northug - en familiehistorie» i Sverige, har May Northug snakket med den svenske avisen Aftonbladet. Der forteller hun hvordan hun selv opplevde sønnens fyllekjøring. Her fra Tour de Ski.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SNAKKER UT OM FYLLEKJØRINGEN: I forbindelse med lanseringen av «Northug - en familiehistorie» i Sverige, har May Northug snakket med den svenske avisen Aftonbladet. Der forteller hun hvordan hun selv opplevde sønnens fyllekjøring. Her fra Tour de Ski. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): I et ekslusivt intervju med den svenske avisen Aftonbladet forteller May Northug om mai-dagen hvor sønnen Petter ble tatt for fyllekjøring.

Intervjuet er gjort i forbindelse med lanseringen av «Northug - en familiehistorie» skrevet av Sverre M. Nyrønning, som i dag kommer ut i Sverige.

- Det var veldig tøft det som skjedde. Det var som om verden raste sammen. Jeg var på jobb da jeg fikk vite det. Jeg tenkte jeg skulle gjøre alt jeg hadde planlagt den dagen, før det kom ut i media. Det var vanskelig. Jeg var i en boble og visste at jeg var nødt til å gjennomføre jobben min, sier May Northug.

Det var natt til søndag 4. mai at skiesset kjørte sin Audi inn i autovernet. May Northug forteller videre at hun ikke ble sint på eldstesønnen.

- Jeg vet ikke. Jeg ble ikke sint på ham. Jeg startet å tenke på det livet han lever. At han ofrer alt for å gå på ski. Han har forsaket mye, 24 timer i døgnet. Jeg prøvde å forstå hvordan det er å ha media omkring seg hele tiden. Kanskje drømte han om å gå på gata uten at noen tok bilder av ham. Kanskje var det flukt fra virkeligheten?, forteller May.

- Han er et forbilde for mange unge, har han da et større ansvar?

- Ja, det forstår jeg. Han vet at han er kjendis, men har flere ganger beklaget det som skjedde og han ikke gjøre stort mer. Det gikk bra og det noe jeg har tenkt mye på. De var heldige med at ingen mistet livet. Det tenker jeg ofte på.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling