Mamma ordnet OL-gull

Anne Tønnessen får likevel OL-gull i fotball. Det var hennes mor Signe som ordnet opp ved å skrive til IOK-president Juan Antonio Samaranch.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tønnessen måtte ut med hjernerystelse tidlig i Norges andre kamp i OL-turneringen, og ifølge reglementet måtte hun sendes hjem til Norge for å kunne erstattes i troppen. Hun fikk heller ikke medalje da lagvenninnene vant finalen, fordi det ifølge reglene bare gis medalje til 18 utøvere, skriver Aftenposten.

Skrev brev

Fotballforbundet tok opp saken med organisasjonskomiteen og FIFA, som begge viste til IOKs regelverk og sa at Tønnessen ikke kunne få medalje. Men mamma Signe Tønnessen ga seg ikke så lett.

- Anne selv tok det vel greit, men som mor følte jeg dette var galt, så jeg skrev et personlig brev på litt dårlig engelsk til Samaranch. Jeg følte han var den eneste som kunne hjelpe meg, og håpet at han iallfall kunne forandre reglene til neste gang, forteller Signe Tønnessen til Aftenposten.

Flink mor

Tre dager senere fikk hun svar. IOKs sportsdirektør Gilbert Felli sa at Tønnessen selvfølgelig skal ha gullmedalje, fordi det olympiske charters regel 70, paragraf 2.4 slår fast at alle medlemmer av vinnerlaget i lagidretter som har deltatt i minst en kamp er berettiget til medalje.

- Hun er ganske flink, sier Anne Tønnessen om mamma Signe.

- Jeg hadde vel forsonet meg med at jeg ikke ville få noen medalje og gjorde ikke noe mer ut av det, bortsett fra at jeg sa hva jeg mente, at jeg syntes det var helt feil regler at de som har deltatt ikke skal få medalje, sier Anne Tønnessen.

Nå vil fotballforbundet gjøre et nytt framstøt overfor IOK på vegne av Heidi Støre, som ble uten bronsemedalje da korsbåndet røk i første OL-kamp i 1996.

GULLVINNERE: Anne Tønnessen (t.h) og Gøril Kringen på trening i Sydney. Nå får også Anne OL-gull.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer