Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

HOPPUKA

Mamma Tande skaper overskrifter i Tyskland

- Jeg dør av frykt.

FAKSIMILE: Slik ser oppslaget i Bild Zeitung ut i dag. - Jeg dør av frykt før hvert hopp, sier Trude Tande til avisa. 
FAKSIMILE: Slik ser oppslaget i Bild Zeitung ut i dag. - Jeg dør av frykt før hvert hopp, sier Trude Tande til avisa.  Vis mer

Hoppuka, kvalifisering, på NRK1 klokka 13.50

INNSBRUCK (Dagbladet): Daniel-André Tande (22) har blitt Norges nye hoppyndling. Han er i posisjon til å vinne Hoppuka, og på sidelinja har han en sterk og emosjonell støttespiller i mamma Trude (50).

Du så henne gråtende på NRK og TV 2 da sønnen vant Nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Nå har også tysk presse kastet seg over Trude Tande.

I dag er hun gjenstand for en stor artikkel i Europas største avis - Bild Zeitung. «Jeg dør av frykt før hvert hopp», heter det i overskriften.

Mamma Tande sier:

- Jeg er redd hver gang. Når han (Daniel-André) står på toppen, våger jeg ikke å se. Jeg kan nesten ikke stå på beina.

Endrer status

Å vinne Nyttårshopprennet i Garmisch - foran millioner av TV-seere - endrer statusen din for livet. Roger Ruud vant her i 1982, og blir fortsatt invitert ned av arrangøren.

TETT FORHOLD: Daniel-André Tande og moren Trude etter seieren i Nyttårshopprennet. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
TETT FORHOLD: Daniel-André Tande og moren Trude etter seieren i Nyttårshopprennet. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

I år benytter den tidligere Toten-hopperen anledningen til å få fart på salget av den nye Roger Ruud-trusa.

Tande er nå glohet i Tyskland og Østerrike som nummer tre i Hoppukas sammendrag. Og det samme er mamma Trude. Etter seieren i Nyttårshopprennet fokuserte Bild på at Tande er en «mammagutt» som fortsatt bor hjemme.

- Han er en god gutt og hjelper meg med å holde huset rent, sier hun til Bild.

Masse henvendelser

Til Dagbladet forteller Trude Tande - som har forlenget oppholdet sitt i Hoppuka - at hun får masse henvendelser fra journalister.

- Det er veldig morsomt det som skjer, sier hun.

- Han har jobbet for dette siden han var ganske liten. Han satte seg mål allerede da han var åtte-ni år. Som tiåring sa han at han ville til OL i Sotsji i 2014. Da bare flirte folk, men han klarte det. Han har jobbet veldig for å nå målene sine.

Kvalifisering

Hoppuka fortsetter med kvalifisering i Innsbruck i Østerrike i dag. I morgen går det tredje rennet av stabelen. Kamil Stoch fra Polen leder foran hjemmehåpet Stefan Kraft fra Østerrike. Opp til Stoch er det 6,6 poeng for Tande.

- Hvor langt kan han komme?

- Jeg våger ikke å tro noe, sier Trude Tande.

- Vi tar hopp for hopp. Det er jeg som er nervøs. Når folk spør Daniel om han er nervøs, svarer han at «det tar mamma seg av».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling