- Mamma var helt på tuppa da Ari Behn kom på besøk

Etterpå endret Therese Johaug oppfatning av prinsessegemalen.

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Therese Johaug blir nesten pinlig berørt når hun får høre Ari Behns beskrivelser av henne som «perfekt» og «det var slik Gud skapte kvinnen».

- Det er hans ord, han får stå for det.

- Hva synes du om karakteristikken?

SJARMERT AV BEHN: Therese Johaug hadde lest og hørt litt av hvert om Ari Behn på forhånd, men sier prinsessegemalen var jordnær, ekte og kjempehyggelig. Foto: Løype!/Mediamenn
SJARMERT AV BEHN: Therese Johaug hadde lest og hørt litt av hvert om Ari Behn på forhånd, men sier prinsessegemalen var jordnær, ekte og kjempehyggelig. Foto: Løype!/Mediamenn Vis mer

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Nei, det var hans tolkning. Jeg vet ikke helt, jeg, svarer Johaug avvæpnende.

- Han visste mye om meg
Hun forteller om stor stemning i heimen da foreldrene fikk vite hvem som skulle ta turen fra London til Dalsbygda for å intervjue datteren, på oppdrag fra Skiforbundet og deres nye magasin «Løype!».

Mest gira var mamma Gro.

- Da jeg fortalte det til mamma og pappa... herregud! Mamma var helt stressa og på tuppa. «Hva skal vi servere?» og «Ja, ja, han må ta det som det er her». Men det var veldig trivelig, sier Johaug.

FØLTE SEG SOM FRIER NUMMER 1001: Ari Behn er allerede gift, men følte seg som frier nummer 1001 som hadde kommet til gårds. - Jeg er fullstendig og hjelpeløst forelsket i alt sammen, skriver han i magasinet «Løype!». Foto: Terje Bendiksby / Scanpix POOL
FØLTE SEG SOM FRIER NUMMER 1001: Ari Behn er allerede gift, men følte seg som frier nummer 1001 som hadde kommet til gårds. - Jeg er fullstendig og hjelpeløst forelsket i alt sammen, skriver han i magasinet «Løype!». Foto: Terje Bendiksby / Scanpix POOL Vis mer

Behn virker heller ikke misfornøyd. Forhåpentligvis tråkker han ikke kong Harald og dronning Sonja på tærne når han skriver at «familien Johaug er de aller fineste og hyggeligste menneskene jeg har truffet. Det er sånn det er».

Hva synes så Therese Johaug om prinsessegemalen?

- Først og fremst var det kjempekoselig at han ville komme hjem til Dalsbygda og hjem til oss på gården. Jeg må si det var et veldig trivelig besøk. Han var veldig hyggelig og interessert i ski, og hadde mye kunnskap om meg. Han hadde gjort jobben sin før han kom, for å si det sånn.

- Jordnær og ekte
- Fikk du et annet inntrykk av ham?

POSERER I GULLKJOLE: Marit Bjørgen pryder coveret av det nye magasinet "Løype!"
POSERER I GULLKJOLE: Marit Bjørgen pryder coveret av det nye magasinet "Løype!" Vis mer

- Man danner seg helt klart et inntrykk av personer gjennom media, og det skal ikke stikkes under en stol at det har vært mye skriverier rundt ham som person og det han har gjort. Men mitt inntrykk av ham er i hvert fall veldig bra. Han var kjempehyggelig, koselig, jordnær og ekte, sier Johaug.

I videoen over får du også se Johaug snakke om friere og den slurvete kommentaren som utløste et skrev av kjærlighetsbrev.