Martin Sjögren ny sjef for kvinnelandslaget:

- Man behøver ikke være urolig over at jeg ikke er norsk

Norges Fotballforbund valgte den første utenlandske landslagstreneren da de falt på svenske Martin Sjögren.

NY SJEF: Svenske Martin Sjögren (i midten) er ansatt som ny trener for kvinnelandslaget i fotball. Han er imponert over ansettelsesprosessen til NFF. Her sammen med toppfotballsjef, Nils Johan Semb (t.v.), og fotballpresident, Terje Svendsen (t.h.). Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NY SJEF: Svenske Martin Sjögren (i midten) er ansatt som ny trener for kvinnelandslaget i fotball. Han er imponert over ansettelsesprosessen til NFF. Her sammen med toppfotballsjef, Nils Johan Semb (t.v.), og fotballpresident, Terje Svendsen (t.h.). Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det kjent at svenske Martin Sjögren tar over som landslagstrener for kvinnelandslaget i fotball etter Roger Finjord.

39-åringen kommer fra den svenske klubben Linköping, der han i år ledet damelaget til gull i allsvenskan.

Da Norges Fotballforbund skrev under på en avtale med Sjögren, visste han lite at han var den første utenlandske landslagstreneren i fotball.

- Jeg fikk vite det rett før pressekonferansen. Jeg er uendelig stolt over at jeg nå har fått base i Norge og skal være landslagssjef her. Man behøver ikke være urolig over at jeg ikke er norsk, sier Sjögren til Dagbladet.

- Imponert

Svensken ønsker å gjøre alt han kan for å bli en så god landslagssjef som mulig. Det hjelper at han skal lede et av Europas beste landslag.

- Vi kan konkurrere mot de beste lagene i Europa. Dette ble senest vist mot Tyskland, synes jeg (uavgjort, journ. anm). Nå blir det en veldig spennende tid framover.

Finjord ga seg som landslagstrener tidligere i høst. Da startet prosessen med å finne arvtakeren.

- Det er sju uker siden jeg hørte fra Nils Johan (Semb) først. Fra da har vi hatt et antall møter, og jeg er utrolig imponert over rekrutteringsprosessen NFF har hatt. Selvsagt er jeg også kjempeglad for at det er jeg som står her i dag, sier Sjögren.

- Skal jobbe hardt for et godt miljø

I januar får han for første gang møte de norske landslagsjentene når de skal på samling på La Manga. Allerede i sin første kamp møter de Sjögrens hjemland Sverige.

- Det blir spennende. Jeg kjenner jo alle spillerne og trenerne i Sverige, men det føles ikke noe spesielt ut. Jeg tror det blir en veldig bra start at vi får møte et så godt lag i den første kampen. Det blir en god test for å se hvordan vi ligger an, sier Sjögren.

Han har en plan for jobben som nå skal gjøres, med et lag han mener har enormt stort potensial.

- Vi skal jobbe hardt for å få et godt miljø i troppen så vi kan få ut maksimalt av alle individene som er på laget. Når vi skal se på profilen til laget, er det at vi skal være et kollektiv. De store stjernene må bidra til det kollektive, om ikke går det ikke bra.

- En likandes type

Fotballpresident Terje Svendsen forteller at NFF er godt fornøyde med nysigneringen, etter det han beskriver som en lang og grundig prosess.

- Vi har hatt et bredt utvalg av kandidater som har blitt vurdert, og vi konkluderte med at det var Martin som var førstevalget vårt. Vi er også veldig glade for at han slo til og vi ble enige om en ansettelse, sier Svendsen til Dagbladet.

FORNØYD: Fotballpresident Terje Svendsen er fornøyd med den ferske ansettelsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORNØYD: Fotballpresident Terje Svendsen er fornøyd med den ferske ansettelsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Han forteller at det har vært dype og grundige intervjuer knyttet til spillerfilosofier og slike ting, men at det er det sportslige som har veid tyngst i prosessen med å finne en Finjord-erstatter.

Det er også brukt god tid på innhenting av resultater og referanser som det har vært et bredt utvalg av, ifølge Svendsen.

- Referansene var et bredt utvalg som bekreftet vårt inntrykk av ham. Og så er han en likandes type.