- Man blir ikke sterkere med denne trøyen

Peter Sagan tar ikke av etter VM-gullet.

SMAKTE GODT: Peter Sagan trivdes godt med gullmedaljen og regnbuetrøyen i Richmond, men vet at han ikke kan hvile til tross for seieren. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
SMAKTE GODT: Peter Sagan trivdes godt med gullmedaljen og regnbuetrøyen i Richmond, men vet at han ikke kan hvile til tross for seieren. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

(procycling.no): Peter Sagan har hatt et travelt tidsskjema etter at han vant VM-gull for en drøy uke siden.

Mandag deltok han på presentasjonen av neste års Giro d'Italia, før han fløy til Abu Dhabi hvor han skal sykle sitt første ritt i regnbuetrøyen.

Lite er endret
Selv om han for første gang har posert i den tradisjonsrike trøyen, mener han at lite har endret seg mentalt etter VM-gullet.

- Det handler ikke om regnbuetrøyen eller ikke. Det er ikke sånn at man har denne trøyen og blir sterkere, sa Sagan i Milano ifølge cyclingnews.com.

- Man må fortsette å trene, fortsette å bruke hele livet på det, og etter det kan man bli god. Selvfølgelig er jeg stolt over trøyen, jeg kan bære den og jeg er veldig fornøyd med rittet. Men jeg vil fortsette å kjempe for de beste resultatene jeg kan oppnå.

Selv om han deltok under offentliggjøringen av giroruten, er det ikke sikkert at slovaken deltar i rittet.

Uansett er det ikke noe han bryr seg om nå.

Sesongen er nemlig ikke ferdig for den nybakte verdensmesteren.

Vil vinne
Torsdag starter nemlig tidenes første Abu Dhabi Tour.

Dit drar Tinkoff-Saxo med sportens kanskje aller største stjerne.

- Det blir mitt første aller første ritt med verdensmestertrøyen, og jeg vil gjøre mitt beste til å ære den, sier Sagan i en pressemelding.

Med tre flate etapper i tillegg til en klatreetappe, byr det seg muligheter for 25-åringen til tross en stjernespekket startliste.

- Vår ambisjon er å vinne en etappe med Sagan, sier sportsdirektør Tristan Hoffman.

- Rittet avslutter 2015-sesongen og vi deltar med mål om å markere oss. Det vil være en spesiell anledning, fordi det er første gang Peter vil sykle i regnbuetrøyen.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!