VIKTIG SIGNAL. Kjetil Siem sier til fotball.no at kommen sender ut et viktig signal om kampfiksing. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VIKTIG SIGNAL. Kjetil Siem sier til fotball.no at kommen sender ut et viktig signal om kampfiksing. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

- Man fikser ikke kamper ustraffet

Kjetil Siem mener at dommen gir et viktig signal.

Tre av de fem tiltalte fotballspillerne ble idømt fengselsstraffer fra seks til åtte måneder i kampfiksingssaken.

To av spillerne ble frikjent.

Generalsekretær Kjetil Siem er tilfreds.

- Denne dommen sender ut et viktig signal om at man ikke fikser kamper i Norge ustraffet. Vi er glade for at politiet har tatt saken på høyeste alvor. Samtidig som jeg vil rose klubbene med Follo FK i spissen for måten de har håndtert en vanskelig sak på, uttaler generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund til fotball.no.

Og han fortsetter:

- Dommen sender ut et viktig signal om at man ikke begår kampfiksing ustraffet i Norge. Fotballen alene kan ikke ta opp kampen mot dette ondet. Vi har iverksatt flere forebyggende tiltak og samarbeidet med både Norsk Tipping og norske myndigheter er tettere enn noen gang. Både FIFAs og Norsk Tippings overvåkingssystemer gir ingen indikasjon på at kampfiksing er et problem i norsk fotball. Samtidig må vi opprettholde trykket i det forebyggende arbeidet for at det skal forbli sånn, og at vi slipper å oppleve en slik sak igjen, sier Siem.

Generalsekretæren mener at dette har vært en vanskelig sak for fotballen fra dag en.

- Vi har stor forståelse for den belastningen dette har vært for de frikjente spillerne. På bakgrunn av de alvorlige opplysningene, hadde vi ikke noe annet valg enn å gå til politiet med dem. Kampfiksing bryter med alt idretten står for, sier Siem.

De to såkalte bakmennene ble også idømt fengselsstraffer. Den svenskek gambleren fikk en straff på et og et halvt års fengsel og inndragelse av hele gevinstbeløpet på 340.000 kroner.

Den andre bakmannen ble idømt en straff på fengsel i fem dager og en mindre bot.

De tre fotballspillerne og den svenske gambleren anker dommene.

Aktor Asbjørg Lykkjen har tatt betenkningstid på om også påtalemyndigheten anker kjennelsen.