KONGEN AV ANFIELD: Sadio Mané er ikke bare Liverpools beste spiller. Han er også lagets viktigste. Mot Tottenham scoret han begge målene og utgjorde den store forskjellen. Liverpools sesong, som gikk fra å være strålende til å minne veldig om et havari, er tilbake på skinner. Foto: Matt West/BPI/REX/Shutterstock 
KONGEN AV ANFIELD: Sadio Mané er ikke bare Liverpools beste spiller. Han er også lagets viktigste. Mot Tottenham scoret han begge målene og utgjorde den store forskjellen. Liverpools sesong, som gikk fra å være strålende til å minne veldig om et havari, er tilbake på skinner. Foto: Matt West/BPI/REX/Shutterstock Vis mer

Premier League

Mané gir Liverpool ny troverdighet

Enkelte spillere er veldig mye viktigere enn andre i lagspillet fotball. Sadio Mané er en sånn spiller for Liverpool.

TOTTENHAM HADDE IKKE tapt på elleve matcher og trengte poeng for å holde en smule liv i kampen om seriegullet i mai. De var knapt i nærheten. Liverpool hadde bare slått Plymouth Argyle 1-0 i FA Cupen i 2017 og trengte en seier for å få en tilnærmet havarert sesong tilbake på kjøl. De var dønn overlegne. Og mens Chelsea synes utilnærmelige og fort kan lede Premier League med 12 poeng etter søndagens tur til Burnley og Turf Moor, er det de to poengene mellom lag to og seks på tabellen som holder liv i spenningen i Premier League.

Det er ikke selvfølgelig ikke optimalt.

Men det holder.

FØR JUL HADDE Liverpool sju poeng på Tottenham og så ut som et lag som kunne vinne PL-trofeet til våren. Da Sadio Mané (24) dro til Afrikamesterskapet så de plutselig ikke ut i det hele tatt. Og selv om senegaleseren både var og fortsatt er lagets toppscorer (11), og samtidig bærer med seg en kraft, ork og gjennombruddsvilje Jürgen Klopps høytrykksfotball er avhengig av på motstanders banehalvdel, så skal det jo ikke være sånn at et lag av Liverpools format er avhengig av en mann.

Likevel ser det sånn ut.

SADIO MANÉ VAR riktignok ikke hele forskjellen på Liverpool og Tottenham denne ekstremkvelden på Anfield. Det ville vært å ta i. Liverpool som lag gjorde jo en strålende jobb, til og med Simon Mignolet virket sikker og trygg. For første gang i 2017 så de ut som et Klopp-lag. Men han utgjorde forskjellen, Sadio Mané, og det var det Liverpool trengte i den bakevja laget hadde spilt seg inn i siden nyttår.

De trengte en leder.

Og Sadio Mané ledet.

DET VAR HAN som scoret målene og skilte lagene. Det var Sadio Mané som gikk foran og ledet an i Liverpools voldsomme press. Og hadde han hatt litt flyt på toppen av alle godsakene han lgsposisjon kunne han fort scoret et par ganger til og stått med 13 ligamål så langeverte i avslutnint.

Om det ikke hadde vært for Tottenham-keeper Hugo Lloris.

JORDAN HENDERSON, LIVERPOOLS kaptein, balanserte ledelsen og laget da Sadio Mané hadde utgjort forskjellen som skilte dem. Det lover godt for resten av sesongen. Jürgen Klopp og Liverpool trenger å bygge soliditet og trygghet i et midtbaneledd som har blitt løpt i senk og gjort et usikkert midtforsvar enda mer usikkert. Spesielt mot antatt svakere motstand. Og derfor var andreomgangen denne kvelden, som ikke kunne måle seg med de første 45 minuttene, en like stor opptur for en hardt presset Klopp.

Når total dominans blir fulgt opp av fullstendig kontroll er det meste riktig.