«Man kan bare bli forbannet på dette landslaget»

Svenske aviser ikke nådige etter hockeyfiaskoen.

DEPPER: Svenskene er langt nede etter tapet for Tsjekkia i VM på hjemmebane. Foto: SCANPIX/REUTERS/Petr Josek
DEPPER: Svenskene er langt nede etter tapet for Tsjekkia i VM på hjemmebane. Foto: SCANPIX/REUTERS/Petr JosekVis mer

Svenske sportskommentatorer var ikke nådig dagen etter at «Tre kronor» røk ut i VM-kvartfinalen i ishockey. Mange stiller spørsmål ved Pär Mårts framtid som landslagstrener.

Svenskene hadde et håp om å vinne VM-gullet på hjemmebane, men drømmen brast mot Tsjekkia onsdag. Selv med et stjernespekket lag, klarte aldri vertene å få kontroll om kampen og gikk til slutt på et 3-4-tap i Globen.

Dagen etter slo Expressen fast at den tidlige VM-exiten er den største skuffelsen for Tre kronor siden 2002-OL i Salt Lake City.

«Det er ingen fiasko å tape for et taktisk fulladet Tsjekkia. Det er en fiasko å forsvinne ut (av VM) så tidlig med denne troppen», skrev Johan Esk i Dagens Nyheter.

Heller ikke Pär Mårts, som tok over det svenske ishockeylandslaget i 2010, slipper unna kritikk. «Er Pär Mårts rett mann?», var overskriften på en kommentar i Aftenbladet. «Man kan bare bli forbannet på dette landslaget. Med fasit i hånd gjorde Pär Mårts alle feil en trener kan gjøre», sto det i samme avis.

Svenska Dagbladet var noe mildere overfor Mårts, selv om det også her ble skrevet om fiasko. «Mårts' hockeyfilosofi er, som en finsk journalist sa det, det nærmeste man kommer rock 'n' roll innen ishockeyen. Framover, offensiv og kul».

(NTB)