SAMMEN TIL TOPPEN: Andy Schleck og Alberto Contador syklet så og si sammen over målstreken på toppen av Col du Tourmalet. Alle Foto: Scanpix
SAMMEN TIL TOPPEN: Andy Schleck og Alberto Contador syklet så og si sammen over målstreken på toppen av Col du Tourmalet. Alle Foto: ScanpixVis mer

- Man kan ikke ta noe for gitt i Tour de France

Contador avventer gulljubel.

||| COL DU TOURMALET (Dagbladet): Alberto Contador gjorde akkurat det han hadde satt seg fore på dagens meget krevende 174 kilometer fra Pau til monsterfjellet Col du Tourmalet på 2115 meter:

Å ikke tape noen sekunder til Andy Schleck.

Sistnevnte vant riktignok etappen, men avstanden er fortsatt åtte sekunder i Contadors favør — og med lørdagens tempoetappe som trumfkort så er det nå bare et uhell som kan nekte spanjolen hans tredje sammenlagtseier i Tour de France.

Selvsagt vet han det selv. Men ikke ti ville hester får han til å innrømme det utad - ennå.

Astana-rytteren holder maska, og forsøker å overbevise omverdenen om at det fortsatt er spenning om det øverste trinnet på seierspallen i Paris til søndag.

SKAL IKKE DU DRA LITT? Andy Schleck snur seg for å se om han kan se noen svakhetstegn hos Alberto Contador.
SKAL IKKE DU DRA LITT? Andy Schleck snur seg for å se om han kan se noen svakhetstegn hos Alberto Contador. Vis mer

- Jeg vil gjerne vinne min tredje Tour de France, men denne seieren er ennå ikke i boks. Jeg må fortsatt komme meg til Paris, og det er fortsatt mulig å tape denne seieren. I Tour de France skjer det hele tiden noe, så man kan ikke ta noen ting for gitt. Andy er veldig sterk, og han kan levere en god tempoetappe, sier Alberto Contador på det provisoriske pressesenteret på toppen av fjellet.

Som ventet ble fjellklatringen en mann-mot-mann duell mellom de to, og Andy Schleck var langt nede i kjelleren for å tyne ut alt av krefter.

Men Alberto Contador så aldri skremt ut. Han kontret til og med med et eget angrep.

- Andy var veldig sterk i fjellet, men jeg var nødt til å vise han at jeg også hadde gode bein. Jeg føler meg veldig bra, sier Alberto Contador.

Spanjolen ga ikke Schleck kamp om etappeseieren på toppen av fjellet. Trolig var det en hyggelig gest, ettersom han vet at den ultimate premien til søndag er hans.

PRØVDE SEG: Alberto Contador prøvde å rykke, men Schleck tettet luken raskt.
PRØVDE SEG: Alberto Contador prøvde å rykke, men Schleck tettet luken raskt. Vis mer

- Etappeseieren var ikke det viktigste for meg i dag. Min oppgave var å ikke tape sekunder til Andy, så jeg trengte bare å passe på han. Det er å vinne Touren til slutt som er viktig, sier mannen i gult.

Andy Schleck hevdet overfor Dagbladet at han var «superhappy» med etappeseieren.

- Jeg klarte ikke å riste av meg Contador, men å vinne på toppen av Tourmalet, i denne fantastiske naturen, er helt fantastisk. Denne seieren er til det luxembiurgske folk, og til familien min, som også er her.

Han vet at det nærmest må skje et under nå, om han skal klare å vinne dette sammenlagt. Men 25-åringen hevder at han ikke har gitt opp ennå.

- Jeg klarer ikke å sykle fortere opp fjellet enn jeg gjorde her. Jeg hadde min beste dag så langt i Touren og tok maksimum ut av kroppen.

- Det er bare åtte sekunder opp til Contador. Det er ingen ting. Før denne Touren sa folk at Contador var en bedre klatrer enn meg, men jeg var bedre enn han her. Så får vi bare vente og se hvordan det går på tempoen på lørdag, sier Andy Schleck til Dagbladet.