- Man må være forberedt på å bli skadet

Derfor venter Mancuso og Vonn med Kitzbühel.

TØFFE DAMER: Lindsey Vonn (i midten) og Julia Mancuso (t.h) har lyst til å kjøre i Kitzbühel.
TØFFE DAMER: Lindsey Vonn (i midten) og Julia Mancuso (t.h) har lyst til å kjøre i Kitzbühel. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SÖLDEN (Dagbladet): Første uka i november får Lindsey Vonn (28) svar på om hun får konkurrere mot gutta i utforrennet i Lake Louise tre uker senere.

Men da verdens beste alpinister av begge kjønn samlet seg i østerrikske Sölden i går, tok debatten et steg videre — delvis på grunn av Aksel Lund Svindal (29). I et intervju med Dagbladet 11. oktober sa Svindal at han mente den amerikanske superstjernen heller burde kjøre mot gutta i Kitzbühel, for å få den ultimate utfordringen.

For en uke siden snakket han også med Vonn om dette, og nå bekrefter hun at hun er fristet av tanken på Kitzbühel. Men det blir definitivt ikke i vinter.

Forberedt på skader - Det må bli mot slutten av karrieren. Hvis man skal kjøre i Kitzbühel, må man være forberedt på at man kan bli skadet. Derfor vil jeg ikke kjøre der før jeg har oppnådd alt jeg ønsker å oppnå, sier Vonn til Dagbladet.

Også Julia Mancuso (28) — Vonns lagvenninne og Svindals kjæreste — fristes av den beryktede Hahnenkamm-traseen.

- Ikke for å konkurrere med guttene, de er så mye sterkere uansett, men mest for å ha kjørt løypa. Og jeg er enig med Lindsey, det må bli mot slutten av karrieren.

- Har du snakket med Aksel om det?

- Nei, faktisk ikke. Vi snakker ikke så mye om alpinkjøring. Det snakker vi jo så mye om med så mange andre.

- Veldig høy risiko Aksel Lund Svindal er ikke i tvil om at både kjæresten og Vonn ville ha taklet Kitzbühl på en utmerket måte. Derfor skjønner han ikke helt hvorfor de vil vente.

- Det er bare å ta det rolig den første runden, det hadde gått helt fint. Begge to er veldig gode på ski. Du ser jo hvilke renn Julia gjør det bra i, det er i de tøffeste løypene. Hun har teknikk til å gjøre Hahnenkamm, fastslår Svindal.

- Ville du vært nervøs hvis Julia skulle kjørt?

- Det ville jeg helt sikkert, for det er alltid veldig høy risiko når man kjører der. Men jeg er sikker på det hadde gått helt fint.

- Skikkelig kul greie - Så det er ikke en lek med livet?

- Hvis man kjører for å vinne, er det det. Men hvis man tar det litt rolig, er det ikke det, sier Svindal, som veldig gjerne vil se de beste jentene i Kitzbühel.

- Det hadde vært en skikkelig kul greie. Mye kulere enn at Lindsey kjører i Lake Louise. Det ville vært kult det også, men Kitzbühel hadde vært en mye større story for sporten, sier Svindal.

Verdenscupen i alpint innledes med storslalåm i Sölden i helga. I morgen skal jentene i aksjon. Herrerennet går søndag.

TROR PÅ JULIA: Aksel Lund Svindal er ikke i tvil om at kjæresten vil beherske verdens tøffeste skibakke.
TROR PÅ JULIA: Aksel Lund Svindal er ikke i tvil om at kjæresten vil beherske verdens tøffeste skibakke. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer