- Man mister respekten for spillerne og lagene

Norge sliter i Europa.

SULTEFORET: Det er lenge siden norske lag har hevdet seg i Europa. Molde er kanskje vårt største håp for ny suksess denne sesongen. Her jubler Joona Toivio, Per Egil Flo, Agnaldo og Mohamed Elyounoussi for 1-0-ledelse mot Gorica i 2. kvalikrunde til Europa League. Oppgjøret endte til slutt med 4-1-seier til de blåkledde. Returmøtet spilles i Slovenia i kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SULTEFORET: Det er lenge siden norske lag har hevdet seg i Europa. Molde er kanskje vårt største håp for ny suksess denne sesongen. Her jubler Joona Toivio, Per Egil Flo, Agnaldo og Mohamed Elyounoussi for 1-0-ledelse mot Gorica i 2. kvalikrunde til Europa League. Oppgjøret endte til slutt med 4-1-seier til de blåkledde. Returmøtet spilles i Slovenia i kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norsk fotball er sulteforet på internasjonal suksess - både på klubb- og landslagsnivå. Etter Strømsgodsets Europa-exit i Romania, går Norge igjen glipp av ekstremt verdifulle erfaringer. Det vet Bent Skammelsrud alt om.

- Man får aldri konkurrert mot internasjonal motstand. Kommer man inn i et Champions League-gruppespill, får man seks gode pekepinner på hvor man står i forhold til de andre. Kommer man aldri inn der, får man aldri den erfaringen, sier Bent Skammelsrud til Dagbladet.

Påvirker landslaget Rosenborg-legenden var i en årrekke en essensiell bidragsyter til trøndernes Champions League-suksess fra midten av 1990-tallet. Den tidligere midtbanesjefen er ikke i tvil om hva dagens norske spillere går glipp av.

- Før man lykkes ute i Europa, har man et bilde av at de er så mye bedre enn deg. Når man bryter barrieren, ufarliggjør man dem. Det er hele poenget - man mister respekten for spillerne og lagene man tidligere fryktet. Det tar man med seg inn på landslaget også, sier Skammelsrud.

Det var på den måten han selv kunne senke skuldrene og dominere kamper mot flere av Europas aller beste lag - noe han ikke var trygg på før han fikk kjenne nivået på kroppen selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer