Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mané ødela det som kunne blitt en drømmekveld for Klopp

1-1 i Premier League-debuten på Anfield.

SCORET: ... men det var ikke nok for Christian Benteke, Jürgen Klopp og Liverpool. Fem minutter før slutt utliknet Southampton, og kampen endte 1-1. Foto: Peter Byrne/PA Wire.
SCORET: ... men det var ikke nok for Christian Benteke, Jürgen Klopp og Liverpool. Fem minutter før slutt utliknet Southampton, og kampen endte 1-1. Foto: Peter Byrne/PA Wire. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Liverpool - Southampton 1-1 (0-0)

(Dagbladet): Jürgen Klopp ble mottatt som «King of the Kop» i sin Premier League-debut på Anfield.

Ett kvarter før slutt så det ut til at Christian Benteke kunne ordne en drømmedebut for Klopp. Men så dukket Sadio Mané opp og stilnet jubelen.

- Som spiss er du alltid lykkelig når du scorer, men det viktigste er å ta tre poeng. Og vi klarte det ikke, sier Christian Benteke til BBC.

- Fotball er ikke et eventyr Den belgiske spisskjempen mente Liverpool fortjente å vinne kampen. Trener Klopp gikk enda dypere:

- Southampton har ikke tapt borte, så vi måtte jobbe hardt. Vi scoret og ønsket å vinne, men det skjedde ikke i kveld, sier Klopp.

- Fotball er ikke et eventyr. Noen ganger skriver vi historier som dette, men det skjer ikke i dag. Du ser at disse gutta kan å spille fotball, de er teknisk og psykisk sterke, men du så hvor skuffet de ble etter Southampton scoret. Det er bare et mål, bare en kamp. Det er ikke det verste som kan skje, og vi må bare roe ned, fortsetter Liverpool-treneren.

Frisk åpning Liverpool åpnet friskt, og dominerte spillet innledningsvis. Men bortsett fra et lurt forsøk fra Emre Can som gikk to meter utenfor, hadde ikke Liverpool de store sjansene.

SPOLERTE KVELDEN: Sadio Mané (lengst til høyre). Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF
SPOLERTE KVELDEN: Sadio Mané (lengst til høyre). Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF Vis mer

Southampton spilte seg imidlertid mer og mer inn i kampen, og kom til kampens største sjanse rett før pause.

Faktisk tok Southampton så over at Liverpool mot pause begynte å leve farlig. Virgil van Dijk var nærmest etter at et innlegg ble slått inn i boksen. Nederlenderen var lynraskt framme og headet via Simon Mignolet og ut.

Dermed måtte Klopp gi klar beskjed til sitt mannskap i pausen.

Benteke-scoring Og grep gjorde Klopp. En friskmeldt Christian Benteke ble satt på banen med 45 minutter igjen.

Liverpool kom også til sin første store sjanse i kampen fem minutter ut i andre omgang, men igjen ble det bare nesten.

Og med ett kvarter igjen kom endelig scoringen. Christian Benteke stanget hjemmelaget i ledelsen med en råsterk heading.

- Manageren tar med seg noe annet, vi trenger å spille med høy intensitet. Vi ønsker å vise ham hvorfor vi vil spille for Liverpool, sier Benteke.

Scoret - og ble utvist Men med fem minutter igjen stilnet jubelen. Etter litt kaos i Liverpool-feltet var det Sadio Mane som kunne dytte ballen i mål bak Simon Mignolet med låret.

Få sekunder før slutt fikk imidlertid Mané sitt andre gule for dagen, og måtte rusle i garderoben. Men han hadde likefullt fikset ett poeng for gjestene fra sør.

- Jeg var uheldig, og jeg er fotballspiller, så jeg kommer alltid til å si at jeg ikke fortjente det. Laget funker bra sammen, og jeg scoret kanskje målet, men det viktigste er å vinne poeng, sier målscoreren til BBC.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!