- Man snakker om den tolvte mann - dette er tretten og fjorten

Vidar Riseth fikk frysninger av Celtic-bragden i går. Se høydepunkter!

(Dagbladet): Celtic - Barcelona 2-1.

To uker etter at knallhardt arbeid ble belønnet med en sen Barcelona-scoring og null poeng på Camp Nou, fullførte Celtic i går kveld jobben de startet mot den spanske storheten i Champions League.

Skottene forsvarte den tidlige ledelsen sin med nebb og klør, holdt ballentusiastene fra livet så godt de kunne, og da 18-åringen Anthony Watt distanserte Javier Mascherano og dunket inn 2-0 holdt veggene på å sprekke på Celtic Park.

- Det var helt utrolig, jeg fikk frysninger der jeg satt og så på, sier tidligere Celtic-proff Vidar Riseth til Dagbladet.

Stoltheten
Han fulgte kampen hjemmefra i går kveld, og lot seg imponere voldsomt av måten hans gamle klubb nedkjempet katalanerne til slutt.

- Det er jo litt som da Mourinho tok italienerne til Champions League-finalen (Inter mot Barcelona i 2010, journ.anm), de lå med to ledd i forsvarsrekka og forsvarte seg hele veien. Du ser på tallene, var det 85 prosent ballbesittelse Barcelona hadde (Uefa har justert til 72, journ.anm)?  Det skjer ikke ofte dette, men du ser det er muligheter med godt forsvarsspill, sier Riseth.

- Den jobben Celtic la ned i går, skottene løper jo til de stuper, det er de kjent for. De stilte jo heller ikke sitt beste lag i går kveld, de har slitt med skader, men den stoltheten de føler ved å spille for den klubben - det er stort, sier 40-åringen.

Den fjortende mann
Riseth drar selv over flere ganger i året for å følge Celtic på Celtic Park, en opplevelse hver gang.

Det var det selvfølgelig også for de som var tilstede i går kveld, bare volumet på publikum er jo i stand til å ta pusten fra en.

STOR KVELD: 18-årige Tony Watt satte inn 2-0, som til slutt ble avgjørende. Foto: SCANPIX/AP/Scott Heppell
STOR KVELD: 18-årige Tony Watt satte inn 2-0, som til slutt ble avgjørende. Foto: SCANPIX/AP/Scott Heppell Vis mer

- Man snakker om publikum som den tolvte mann, på Celtic Park er det i hvert fall den trettende og fjortende, sier Vidar Riseth.

- Til og med gjennom tv-en oppleves det sånn, jeg kom inn på jobb i dag og folk snakker bare om «Herregud, for en stemning». Det er helt ekstremt, sier han.

Tror på avansement
Celtic har nå skaffet seg et godt utgangspunkt før de to siste rundene i gruppespillet, og ligger to poeng bak Barcelona, tre foran Benfica, på andreplassen.

Nå gjenstår bortekamp mot portugiserne, før skottene avslutter mot Spartak Moskva hjemme i siste kamp. Vidar Riseth tror på avansement.

- Det er to tøffe runder, men Celtic har den hjemmekampen, og det er så vanskelig å slå dem på Celtic Park. Jeg har stor tro på at de kan gå videre, sier han.

GAMMEL CELTIC-HELT: Vidar Riseth koste seg i går kveld. Foto: SCANPIX/Jeff J Mitchell/REUTERS
GAMMEL CELTIC-HELT: Vidar Riseth koste seg i går kveld. Foto: SCANPIX/Jeff J Mitchell/REUTERS Vis mer