Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Man tar ikke ansvar med å stikke hodet i sanden eller stikke av

Det sier TIL-trener Ivar Morten Normark.

TROMSØ (Dagbladet.no:) Tromsø - HamKam 0-2. Det er krisestemning i nord etter straffedramaet på Alfheim. Men Ivar Morten Normark har på ingen måte tenkt å stikke fra ansvaret.

I går sa TIL-treneren klart fra at han på ingen måte har tenkt å vurdere sin stilling.

- Jeg er offensiv og sta av natur, og gir på ingen måte opp, sier Ivar Morten Normark.

- Man tar ikke ansvar med å stikke hodet i sanden eller stikke av, fortsetter han.

Men situasjonen er utvilsom tøff for de røde og vite i nord, etter fire strake tap og bare en scoring så langt i årets serie. Derfor kan ikke Normark la spillerne som i går kveld var tydelig preget og svært skuffet sture for lenge.

- Vi kan ikke surke lengre enn til i morgen. Man må ha en rak rygg for å takle dette. Jeg vet at jeg har det, og er overbevist om at spillerne også har det, sier Normark.

En av de som var langt nede var TIL-keeper Knut Borch. Kampen igjennom gjorde han va han kunne for å få TIL-publikumet med på å hjelpe TIL til poeng, bare for å få tre straffespark mot seg.

- Vi må bare løfte hodet og skyte frem brystkassa. Vi må bare gjenvinne selvtilliten og beholde humøret og troen på at vi skal snu dette. Vi kan bare se fremover, ikke bakover, sier TIL-keeper Borch.

NULL POENG: Ivar Morten Normarks gutter har tapt fire kamper på rad. Foto: TOM BENJAMINSEN/DIGITALSPORT
NULL POENG: Ivar Morten Normarks gutter har tapt fire kamper på rad. Foto: TOM BENJAMINSEN/DIGITALSPORT Vis mer

Omdiskutert

Han ble en sentral mann i kampen på godt og vondt. Først da han på mesterlig vis reddet straffe fra finske Juha Pasoja, så da han i to situasjoner fikk blåst straffe motseg.

Begge omdiskuterte avgjørelser dommer Tommy Skjerven. Ut fra TV-bildene kan situasjonene som førte til både den andre og den tredje straffen diskuteres:

• Nokolov kommer alene igjennom med Knut Borch etter at både Bernier og Christensen bommet på ballen når de skulle klarere. Borch gjør en beinparade, og ut fra TV-bildene treffer han ballen klart. Skjerven dømmer likevel straffe.

- Jeg er på ballen først og mener helt klart at det ikke er straffe, sier Borch.

• Knut Borch kommer ut i feltet og skal fange ballen. I duell med Tommy Øren får han ballen i fast grep, men Ham-Kam-spilleren faller og får straffe.

- Jeg så TV-bildene, og han snublet jo i mine bein. Måten han skar inn foran meg på må jo heller minne om obstruksjon, og frispark til meg, mener Borch.

Står på sitt

Ivar Morten Normark vil ikke slå fast at dommeren gjorde verken rett eller galt i straffesituasjonene.

- Jeg står 70-80 meter unna, så det er vanskelig å si. Men det var mange situasjoner innen for begge 16-meterene, og når det bare blir dømt innenfor den ene kan det bli veldig sjevt i en ellers jevn kamp, slår Normark fast.

Dommer Tommy Skjerven står på sitt og at alle tre straffene TIL fikk mot seg var korrekt idømt også etter å ha sett situasjonene på TV.

- Slik jeg ser det gjorde jeg rett. På den første løfter spilleren hendene innenfor straffefeltet, og hindrer med det en målsjanse. På nummer to mener Jeg Borch sakser ned Nikolov, og på den tredje satser han feil og feller motspilleren, mener Skjerven.

Fornøyd Grodås

Det han derimot innrømmer er at Ole Martin Årst trolig også burde hatt en straffe.

- Slik det ser ut på TV-bildene nå ser det ut som også TIL skulle hatt en straffe, sier dommeren.

Ham-Kam og Frode Grodås kunne på sin side juble over nok en seier, og tre viktige bortepoeng.

- Jeg er veldig fornøyd med poengene, men syns også vi gjør en god kamp, sier Grodås.

- Vi skaper en del store sjanser utenom straffesparkene, sier Ham-Kam-treneren.

Debatt

Hva må Tromsø gjøre for å klatre på tabellen?

FIKK STRAFFE: Knut Borch og Tommy Øren slår ut med armene. HamKam-spilleren fikk straffe.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media