Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Man. United arrangerte denne saken mot meg

Suarez føler seg utsatt for konspirasjon i Evra-saken.

PROVOSERTE: Patrice Evra feiret foran oppsiktsvekkende nærme Luis Suarez etter at Manchester United gikk seirende ut av kampen mot Liverpool. Foto: AP Photo/Jon Super
PROVOSERTE: Patrice Evra feiret foran oppsiktsvekkende nærme Luis Suarez etter at Manchester United gikk seirende ut av kampen mot Liverpool. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

(Dagbladet): Luis Suarez mener Manchester Uniteds «politiske makt» er grunnen til at han ble utestengt i åtte kamper for å ha kommet med en rasistisk kommentar mot Patrice Evra.

- Folk i klubben er sikre på at Manchester United arrangerte denne saken mot meg for å få meg ut av laget og stoppe Liverpool. United har stor politisk makt i England, og det må en respektere og holde kjeft, sier Suarez til den urugayanske TV-kanalen RR GOL, ifølge ESPN.

Det var i kampen mellom Liverpool og Manchester United i oktober i fjor at Suarez skal ha kalt Evra for «negrito». Etter en høring ble Suarez suspendert i åtte kamper og gitt en bot på 40 000 pund. Suarez kom tilbake fra suspensjonen mot nettopp Manchester United på Old Trafford, men tok ikke Evra i hånda før kampen - noe Liverpool og Suarez beklaget etterpå.

- Jeg har ikke bare sviktet ham, men også klubben og hva den står for. Jeg beklager. Jeg har gjort en feil og jeg skulle ønske det aldri skjedde, sa Suarez etter kampen.

Misforståelse I intervjuet med den urugayanske tv-stasjonen, som ble publisert i går, sier imidlertid Suarez at også denne situasjonen ble «arrangert mot meg».

- Før kampen lovet jeg kona, manageren og direktøren at jeg skulle ta Evra i hånda. Hvorfor ikke, tenkte jeg. Jeg hadde ikke noe imot han. Jeg hadde blitt straffet på grunn av ham, men jeg hadde ikke noe problem med å ta ham i hånda, sier Suarez.

- Det som skjedde mellom meg og Evra på Old Trafford var en misforståelse. Jeg mener at det hele ble arrangert mot meg, akkurat som straffen mot meg. Media i England viste øyeblikket da jeg gikk foran ham, men de viste ikke at han holdt hånda lavt før det. Det var bare media i Uruguay og Spania som viste at jeg ville ta ham i hånda.

Gråt mye Suarez sier at høringen med FA, og tiden han var utestengt, var særdeles vanskelig for ham.

- Det var så vanskelig, det som skjedde mot meg. Jeg viser ikke følelser på banen, men utenfor gjør jeg det. Jeg gråt veldig mye.

- Jeg måtte ta taxi til Manchester klokka syv på morgenen, og kom hjem klokka ni på kvelden. Jeg var utslitt, og ville bare gråte og sparke alt rundt meg.

RASENDE: Alex Ferguson var rasende på Suarez etter at han nektet å ta Evra i hånda. - Han er en skam for Liverpool FC, sa skotten. Foto: AP Photo / Scott Heppell
RASENDE: Alex Ferguson var rasende på Suarez etter at han nektet å ta Evra i hånda. - Han er en skam for Liverpool FC, sa skotten. Foto: AP Photo / Scott Heppell Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media