Man. United bøtter inn mål igjen

Men sliter med skader, nå er tallet oppe i ti.

(Dagbladet.no): Manchester United - Wigan 4-0.

Til tross for at Manchester United har nærmet seg tabelltoppen sakte, men sikkert utover i sesongen - og at de i dag klatret opp det siste trinnet - har de hatt to store bekymringer.

• Få scorede mål (stort sett ettmålsseire).

- Dette er en periode alle lag er inne i. Men det varer ikke evig, snart begynner vi å score igjen, spådde manager Alex Ferguson etter 1-0-seieren over Roma i midtuka.

• Og mange skader (se skadeliste i faktaboksen til høyre).

Det første er neppe noe problem lenger etter dagens kamp. Det andre nevnte problemet er bare blitt større.

Angriperne viste seg fram

For å ta det positive først: firemålsseier etter mål fra Carlos Tevez, Cristiano Ronaldo (to ganger) og Wayne Rooney gjør at laget ikke kan beskyldes for å score lite lenger.

Men skader på Nemanja Vidic og John O\'Shea innen halvtimen var gått, etter at Louis Saha måtte gi seg allerede under oppvarmingen, gjør at den lange skadelista bare vokser.

BRUK HODET: Etter sin første scoring pekte Cristiano Ronaldo på skaden han pådro seg under mesterligakampen mot Roma i midtuka. Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
BRUK HODET: Etter sin første scoring pekte Cristiano Ronaldo på skaden han pådro seg under mesterligakampen mot Roma i midtuka. Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX Vis mer

Akkurat i dag så det ikke ut til at dette betydde all verden, og det kan Ferguson takke reservene for. Noe han gjør.

- Med tanke på alt som har skjedd, synes jeg vi har gjort det fantastisk bra. Vi manglet 10 spillere mot slutten, men jeg vil skryte av de spillerne som spilte, sier han til Sky Sports 1.

Etter en rolig første omgang slo nemlig den såkalte ketsjupeffekten til i fullt monn etter hvilen.

- Vi hadde en plan, og den fungerte veldig, veldig godt de første 45 minuttene, sier Wigan-manager Chris Hutchings, som med det også sier noe om de siste 45.

To ganger Ronaldo

• Først, i det 54. minutt, gjorde Carlos Tevez en imponerende dribleprestasjon under hardt press, før han trillet 1-0-målet i nettet.

• Fem minutter etterpå headet Cristiano Ronaldo inn mål nummer to, etter en retur fra Wigan keeper Chris Kirkland.

• Kvarteret før slutt scoret samme mann sitt andre mål for kampen, etter et flott angrep hvor Wayne Rooney sto for den presise og målgivende pasningen fra venstre.

Man. United bøtter inn mål igjen

• Til slutt fikk servitøren også sitt eget mål, igjen etter at vertene hadde kommet rundt på kanten (denne gang til høyre). Den tidligere Everton-spissen stanget inn 4-0 og solid seier på Old Trafford.

Når vi da tilføyer at seieren kunne vært atskillig større, sier det litt om at Manchester United for alvor blir å regne med framover.

- De kunne ha scoret et par mål til, innrømmer også Hutchings.

1-0: Carlos Tevez setter inn Manchester Uniteds første, men ikke sist, mål mot Wigan.