TØFF KVELD: John Arne Riise og Fulham klarte ikke å gi Nani og Manchester United særlig kamp på Old Trafford. Foto: SCANPIX/AFP /ANDREW YATES
TØFF KVELD: John Arne Riise og Fulham klarte ikke å gi Nani og Manchester United særlig kamp på Old Trafford. Foto: SCANPIX/AFP /ANDREW YATESVis mer

Man. United overkjørte Fulham og gikk videre

Riise tilbake på laget hjalp lite.

John Arne Riise var tilbake i Fulham-forsvaret fra start, men det hjalp lite da Manchester United tok seg videre i FA-cupen med 4-1-seier på Old Trafford lørdag.

- FA-cupen er et viktig trofé for oss denne sesongen. Vi har ikke vunnet det på ti år, sa United-manager Alex Ferguson, som ikke vil gjøre som i tidligere år og nedprioritere verdens eldste klubbturnering.

- Rio Ferdinand har aldri fått en vinnermedalje i FA-cupen, og det må vi gjøre noe med, sa han.

Riise og Brede Hangeland i Fulham-forsvaret fikk en stri kveld, men det var tøffest for Aaron Hughes selv om stopperen fikk nikke inn Fulhams trøstemål snaue kvarteret før slutt.

Det var Hughes som handset slik at Ryan Giggs kunne sende United foran fra straffemerket allerede etter tre minutters spill, og det var også Hughes som var sist på ballen da Javier «Chicharito» Hernandez la på til 4-0 med sitt annet mål for kvelden i det 76. minutt.

Det sto bare 1-0 ved pause, men United punkterte kampen da Wayne Rooney og Chicharito scoret hvert sitt mål i rask rekkefølge tidlig i annen omgang.

Riise har vært ute av laget de siste ukene, men lørdag var han tilbake på sin vante plass som venstreback. Det ble for tøft å demme opp for seierssultne United-spillere.

Av dem som startet kampen for hjemmelaget er Giggs den eneste som har vunnet FA-cupen. Han var med på å slå Millwall i finalen i 2004.

- Vi har ikke gjort det så bra som vi burde i FA-cupen de siste åtte-ni årene. Mange av spillerne våre ønsker desperat å vinne turneringen. Med historien vår i FA-cupen burde vi komme til finaler, og jeg håper vi gjør det igjen i år, sa Giggs.

Ferguson lot Robin van Persie starte på benken, men sendte ellers et erfarent og stjernetungt lag på banen.

- Jeg valgte et sterkt lag fordi jeg ikke vil risikere et feilskjær, sa Ferguson.

Manchester United har vunnet FA-cupen 11 ganger, flere enn noen annen klubb.

(NTB)