Man. United vant ligacupen

Lekte seg til 4-0-seier over Wigan.

(Dagbladet.no) Manchester United-Wigan 4-0 (1-0): Nittitallets store lag, Manchester United, er ute av kampen om ligagullet, de er ute av Champions League og de er ute av FA-cupen.

Desto mer gledelig var nok dagens seier i ligacupfinalen mot Wigan Athletic.

Fortjent seier

Gary Neville kunne feire sin første tittel som kaptein, en tittel som er Manchester Uniteds andre i ligacupen.

At seieren var fortjent, er det ingen som helst tvil om. De rødkledde spilte godt og ga seg ikke før det sto 4-0 i deres favør.

Med andre ord ble det en gjentakelse av resultatet i ligakampen på Old Trafford tidligere i sesongen.

Van Nistelrooy vraket

Men akkurat det var kanskje ikke den største overraskelsen, en del hevet nok et øyenbryn da de så at manager Sir Alex Ferguson stilte uten Ruud van Nistelrooy fra start.

Nederlederen kom heller ikke inn i løpet av kampen.

FEIRING: Manchester United kunne glede seg over 4-0-seier og seier i ligacupfinalen i dag. Foto: Jon Super/AP/Sacnpix
FEIRING: Manchester United kunne glede seg over 4-0-seier og seier i ligacupfinalen i dag. Foto: Jon Super/AP/Sacnpix Vis mer

Nå var det forresten ingen grunn til å sette ham inn, for spissene som allerede var på banen, gjorde sine saker strålende.

1-0

Det første målet kom etter halvtimen, som en følge av godt samarbeid mellom Louis Saha og Wayne Rooney. Førstnevnte stusset videre et langt utspill fra Edwin van der Saar, før Rooney kranglet med seg ballen.

Alene med Wigans innbyttede keeper John Filan, satte Rooney kula sikkert til høyre i mål. (1-0)

2-0

Ved mål nummer to, i det 53. minutt, tok Saha saken i egne bein. Men prestasjonene i forkant var vel så imponerende. Cristiano Ronaldo brukte Gary Neville på en overlap og pasningen inn foran mål var perfekt.

Dermed gjensto det bare for Saha å sette ballen i mål. Det første forsøket endte likevel rett på keeper, men mål ble det da returen traff spissen i låret. (2-0)

3-0

Da Cristiano Ronaldo etter hvert også skrev seg inn i målprotokollen, skjedde det etter en stygg feil av Wigan og Sveits\' Stephane Henchoz. Han klarerte ballen rett i beina til Louis Saha, som spilte fri Ronaldo.

Portugiseren hadde små problemer med å knalle ballen i mål, nede til venstre. Da var 60 minutter spilt, og kampen var i realiteten over. (3-0)

4-0

Selv om flere av spissene viste seg fram, var dette definitivt Wayne Rooneys dag. Rett etter Ronaldos mål, sikret Rooney seg sitt andre. Det skjedde et nytt flott innlegg fra høyre, denne gangen signert Ryan Giggs.

Ingen av Wigan-forsvarerne klarte å klarere, og Rooney fikk til slutt pirket ballen over streken. (4-0)

Solskjær vraket 

Før kampen ble det spekulert i om Ole Gunnar Solskjær kanskje kunne få en sjanse på 33-årsdagen sin.

Men den gang ei: Den norske spissen var vraket fra Manchester Uniteds 16-mannstropp - uten at savnet av ham eller andre spisser virket å være stort for seierherrene.

Debatt

•Hvor viktig er denne ligacuptriumfen for Manchester United?

MÅLSCORERE: Både Cristiano Ronaldo (t.v.) og Wayne Rooney bidro med mål i Manchester United ligacuptriumf i dag.