MATCHVINNER: Wesley Sneijder har vært tungen på vektskåla i fire av Nederlands kamper i VM. Her jubler han over målet han er blitt kreditert for, som brasilianske Melo nikket i eget nett. Foto: EPA
MATCHVINNER: Wesley Sneijder har vært tungen på vektskåla i fire av Nederlands kamper i VM. Her jubler han over målet han er blitt kreditert for, som brasilianske Melo nikket i eget nett. Foto: EPAVis mer

Man Utd byr på Sneijder

Inter-presidenten bekrefter bud, men vil ikke se på det - av frykt for å bli fristet.

||| (Dagbladet): Ryktene begynte å svirre i går og i dag bekrefter Inter-president Massimo Moratti at Manchester United er interessert i Wesley Sneijder.

- Manchester United har kontaktet oss om Sneijder, men jeg valgte å ikke se på forslaget deres for ikke å bli fristet, sier Moratti, ifølge The Guardian.

Sneijder kom fra Real Madrid forrige sommer for 18 millioner euro, budet til Manchester United skal være på 35 millioner euro.

Man kan lure på hva Alex Ferguson tenkte på da han ikke brukte pengene fra Cristiano Ronaldo-salget forrige sommer da det var billigsalg i Madrid.

Les også: Wesley Sneijders utrolige forvandling kan ende med fire titler på 67 dager

I Scholes-rollen Sneijders agent, Soren Lerby, bekrefter at Sneijder skal ha samtaler med Inter og Rafael Benitez etter VM. Sneijder har fire år igjen av en femårskontrakt, men Inter ønsker å øke lønna og forlenge for å sikre seg playmakeren.

Senijder har hatt en gigantsesong etter overgangen til Inter. Med Milano-klubben vant han tre titler - Serie A, Coppa Italia og Champions League. Han har vært Nederlands viktigste spiller i VM og er klar for finale mot Spania søndag kveld.

Vinner han VM vil han være den første spilleren i historien som vinner hjemlig serie og cup, Champions League og VM i samme sesong.

Manchester United ønsker ikke å signere spillere som får sin siste kontrakt i klubben, dette for å ha mulighet til videresalg. Sneijder er 26 år og er akkurat på grensa til United. Det er ventet at Sneijder skal gå inn i den «gamle» Scholes-rollen, siden United-veteranen nå brukes dypere i banen.

- Interessert i Balotelli Urokråka Mario Balotelli er - som vanlig - også involvert i overgangsrykter. Hans meget aktive agent, Mino Raiola, har uttalt at Manchester United også har tatt kontakt med Inter angående supertalentet.

TROFAST? Fotballspillere er raske til å erklære sin kjærlighet til klubber - som Sneijder gjør her etter Champions League-triumfen. Men den er ofte flyktig ... Foto: AFP
TROFAST? Fotballspillere er raske til å erklære sin kjærlighet til klubber - som Sneijder gjør her etter Champions League-triumfen. Men den er ofte flyktig ... Foto: AFP Vis mer

- Manchester United har ringt Inter og erklært at de er interessert i Balotelli. United er en av de mest interessante klubbene i verden og vi vuderer dette nå, sier Raiola.

Inter-president Moratti benekter agentens uttalelser - i motsetning til Uniteds interesse for Sneijder.

- Mario har ikke spurt om å bli solgt. Dette er bare vanlig snakk fra agenter, jeg skjønner ikke hvorfor jeg skal lage et problem ut av dette.

Moratti fikk oppfylt sin drøm i vår da Inter vant Champions League for første gang siden 1965 - da hans far Angelo Moratti var president.

Han har allerede mistet trenergeniet Jose Mourinho til Real Madrid denne sommeren og forsøker nå å beholde resten av laget som sikret den historiske trippelen.

GODE DAGER: Wesley Sneijder har gode dager. Titlene renner inn og kjærligheten blomstrer. Nå banker Manchester United på døra. Foto: Reuters
GODE DAGER: Wesley Sneijder har gode dager. Titlene renner inn og kjærligheten blomstrer. Nå banker Manchester United på døra. Foto: Reuters Vis mer