NYINNKJØPT: Javier Hernandez banker ballen i nettaket for Mexico i VM. Han er ett av to United-kjøp denne sommeren. Skal vi tro Alex Ferguson blir det ingen flere. Foto: AP
NYINNKJØPT: Javier Hernandez banker ballen i nettaket for Mexico i VM. Han er ett av to United-kjøp denne sommeren. Skal vi tro Alex Ferguson blir det ingen flere. Foto: APVis mer

Man Utd skal ikke ha flere spillere

Byrival City har allerede brukt 430 millioner kroner mer ...

||| (Dagbladet): Sir Alex Ferguson har tidligere sagt at han har hele summen fra salget av Cristiano Ronaldo tilgjengelig, men sier nå at han ikke kommer til å bruke mer enn de 19 millionene med pund (180 millioner kroner) han har lagt ut for Chris Smalling og Javier Hernandez.

- Stallen er komplett foran sesongen, vi er svært komfortable med hva vi har. Vi kjøpte spillere på riktig tidspunkt, sier Sir Alex til The Guardian.

City på handletur Det betyr at presset på Uniteds unggutter øker, allerede på USA-turneen får de mye ansvar siden flere VM-spillere fortsatt hviles eller er skadd.

Danny Welbeck, Tom Cleverley og Gabriel Obertan bør dermed ta steget opp om United skal følge utviklingen til byrival Manchester City, der pengene brenner i lommene.

Så langt i sommer har City kjøpt Tysklands VM-back Jerome Boateng, Spanias verdensmester David Silva og Yaya Touré fra Barcelona. I tillegg har de kjøpt Swindons unggutt Alex Henshall. Antatt pris for hele bunten: 64,25 millioner pund - 618 millioner norske kroner.

City er imidlertid langtfra ferdig med handlerunden sin og knyttes stadig til nye spillere. Lazios venstreback Kolarov skal for eksempel være svært nære en overgang, serberen har en klausul i kontrakten som gjør at han kan gå for 19 millioner pund - det samme United bruker totalt i sommer.

- For dyrt Manchester United har også vært knyttet til flere spillere etter VM. Spesielt Mesut Özil som storspilte for Tyskland og har en kontrakt som går ut neste sommer, er aktuell for en overgang til Old Trafford.

Men ifølge Ferguson er altså United ferdig for sommeren.

- Det er altfor dyrt i dagens marked og vi er fornøyde med troppen, sier Sir Alex.

Manchester United endte ett poeng bak seriemester Chelsea sist sesong. Manchester City endte på 5.-plass, 21 poeng bak seriemesteren fra London.

Her er sommerens PL-overganger.