Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Man Utd-supporterne slutter å mobbe Man City

Tar ned «legendarisk» banner.

SLUTT: Banneret som teller år siden sist City-tittel har utspilt sin rolle. Nå lager Manchester United-supporterne et nytt banner som skal henge på Stretford End. Foto: stretfordendflags.com
SLUTT: Banneret som teller år siden sist City-tittel har utspilt sin rolle. Nå lager Manchester United-supporterne et nytt banner som skal henge på Stretford End. Foto: stretfordendflags.com Vis mer

(Dagbladet): År ut og år inn har Manchester Uniteds supportere kunnet glede og fryde seg over mangelen på trofeer hos erkerival Manchester City.

Men lørdag avsluttet City 35 års ørkenvandring med å vinne FA-cupfinalen. Englands best betalte fotballspiller, Yaya Toure, ble matchvinner mot Stoke.

Et av de mest kjente «landemerkene» for Citys triste troféfangst har vært et banner på Old Traffords Stretford End. Banneret har kort og greit fortalt hvor mange år det har gått siden City sist vant noe - i år er det altså 35 år siden lillebror i Manchester vant ligacupen i 1976.

Det har vært forskjellige meninger om hva man skal gjøre med banneret etter FA-cupfinalen. Enkelte har ment at man bare skal ignorere Citys FA-cupseier, siden de har «kjøpt» den, mens andre har foreslått å øke tallet til 43, som er antall år siden Manchester City tok ligatittelen.

Nå er imidlertid avgjørelsen tatt: Banneret blir pensjonert.

- Banneret er tatt ned, men en ny versjon vil være klar til søndagens kamp mot Blackpool, sier Andrew Kilduff i Stretford End Flags til Manchester Evening News.

Det er ennå ikke klart om det nye banneret vil ha noe med Manchester City å gjøre.

PS! Manchester City er ikke bare FA-cupmestere, de er også sikret plass i neste års Champions League-kvalifisering. Vinner de lyseblå sine to siste kamper, tar de tredjeplassen og er direktekvalifisert inn i neste års turnering, mens Arsenal må ut i kvalik.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media