<strong>AVGJORDE:</strong> Megan Rapinoe ble tomålsscorer da USA slo ut Frankrike av VM. Foto: REUTERS / Benoit Tessier / NTB Scanpix
AVGJORDE: Megan Rapinoe ble tomålsscorer da USA slo ut Frankrike av VM. Foto: REUTERS / Benoit Tessier / NTB Scanpix Vis mer

USAs Megan Rapinoe:

- Man vinner ikke VM uten homofile spillere

Den amerikanske stjerna uttrykte sin stolthet over å vinne i Pride-måneden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange som har fått øynene opp for kvinnefotball for alvor under årets VM. Interessen har vist seg å være rekordhøy i flere land, som i Norge og i England.

Ei av stjernene som har fått mye oppmerksomhet før og under mesterskapet er USAs goalgetter Megan Rapinoe. Hun scoret to mål mot Frankrike i USAs 2-1 seier, noe som sendte dem til semifinale i VM.

Det fører til at hun er toppscorer i turneringa med sine fem mål sammen med Alex Morgan (USA), Ellen White (England) og Sam Kerr (Australia).

- Heia homofile!

Etter kampen viste hun sin stolthet over å være homofil fotballspiller.

- Heia homofile!, sier Rapinoe på spørsmål om det føles spesielt å score i Pride-måneden, ifølge The Guardian.

Hun fortsetter:

- Man vinner ikke VM uten homofile spillere i laget. Det har aldri blitt gjort før. Det er vitenskap.

Men det er ikke bare hennes scoringer og prestasjoner på banen som har fått oppmerksomhet i medier den siste tiden. For hun har også vært i ordkrig med USAs president Donald Trump.

Bakgrunnen for krangelen er at hun ikke ville holde på sitt bryst da USAs nasjonalsang runget ut på stadion i kampen mellom USA og Thailand. Hun sang heller ikke med på deres nasjonalsang.

Bakgrunnen for gesten skal være fordi hun mener at hun ikke kan synge nasjonalsangen når det fortsatt er grupper som blir undertrykt for å være annerledes i USA.

- Jeg blir motivert av mennesker som liker meg, og som kjemper for de samme tingene. Jeg tar mer energi fra det enn fra å prøve å motbevise noen. Det suger energi fra deg selv. Men for meg, å være homofil og fantastisk i Pride-måneden i VM, er fantastisk, sier USAs storscorer.

PRIDE: Dagbladets reporter reagerer på hvordan folk endrer oppfatning av ham så snart de finner ut at han er sammen med en mann. Video: Emilie Rydning / Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

- Fullfør jobben!

Hun har altså tidligere kranglet med Trump, og etter kampen mot Thailand, der hun valgte å ikke synge eller legge hånda på sitt bryst, sa Rapinoe dette:

- Jeg er her fordi jeg er talentfull. Ingen kan snakke om at jeg ikke har rett til å være her. Det er en slags langfinger mot alle former for ulikheter og alle dårlige tanker den administrasjonen har mot folk som ikke ser prikk lik ut som Trump. Gud hjelpe oss hvis vi alle så ut som ham.

Etter hennes utspill mot den amerikanske presidenten, svarte Trump i en Twitter-melding.

- Megan burde vinne før hun snakker. Fullfør jobben! Vi har ikke gjort invitert Megan og laget ennå, men nå inviterer jeg dem uansett om de skulle vinne eller tape. Megan burde ikke være respektløs mot landet, Det hvite hus eller flagget vårt, spesielt etter alt som har blitt gjort for henne og laget. Vær stolt av flagget du bærer. USA gjør det veldig bra! skrev Trump.

USA møter Norges kvartfinalemotstander, England, i semifinalen. USA har hele veien vært favoritter i mesterskapet, men om de skulle vinne, vil nok ikke Rapinoe å se på Det hvite hus etter en eventuell VM-triumf.

OSLO: Strålende vær og solid oppmøte gjør Pride til en fantastisk fest for mange. Video: Kristoffer Løkås. Reporter: Madeleine Hatlo / Kristoffer Løkås Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer