Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilia Brækhus i USA

Manager bekrefter: Kali møter Brækhus. Men eksperter slakter motstanderen

- Er hundre prosent sikker på at Cecilia håpet på noe annet.

DEN SATT: Cecilia Brækhus slo ut svenske Mikaela Laurén i Stokke 21. oktober i fjor. Laurén var igjen en bedre bokser enn amerikanske Kali Reis, som Brækhus møter i California 5. mai. Foto: John T.Pedersen
DEN SATT: Cecilia Brækhus slo ut svenske Mikaela Laurén i Stokke 21. oktober i fjor. Laurén var igjen en bedre bokser enn amerikanske Kali Reis, som Brækhus møter i California 5. mai. Foto: John T.Pedersen Vis mer

(Dagbladet): Manager Brian Cohen bekrefter at det blir amerikanske Kali Reis (31) som møter Cecilia Brækhus lørdag 5. mai i California.

- Vi er svært opprømte og gleder oss fantastisk til kampen, sier Cohen til Dagbladet.

Cecilia Brækhus måtte langt ned på rankingen før det dukket opp en motstander til henne på stevnet i Carson i California 5. mai.

Kaos

Hovedkampen med verdensmester Gennady Golovkin og den tiltenkte motstanderen Canelo Alvarez endte i kaos, da sistnevnte måtte trekke seg på grunn av en positiv dopingtest.

Stevnet ble så flyttet til Stubhub Center i Carson i California. Golovkin fikk ny motstander, som gjorde den kampen til en svært forutsigbar affære.

Det samme har skjedd med den norske verdensmesteren. Det ble slett ingen stor motstander Cecilia Brækhus får i sin første kamp i starten av hennes satsing på det amerikanske markedet.

Nr. 131

På plass nr. 131 på boxrec.com-oversikten over de beste kvinnelige bokserne i såkalt pound for pound, uansett vektklasse så befinner amerikanske Kali Reis seg.

Rekordlista til den nye motstanderen til Brækhus er ikke videre imponerende.

Hun tapte blant annet for svenske Mikaela Laurén enstemmig på poeng i 2014.

Cecilia Brækhus slo ut Laurén i 6. runde i sin siste kamp 21. oktober i fjor. Hun var også totalt overlegen den svenske bokseren da de to møttes for første gang i 2010.

Reis har bokset 20 kamper. Hun har vunnet 13, fire på knockout og hun har tapt seks. En har endt uavgjort.

Cecilia Brækhus er ubeseiret på 31 proffkamper.

- The show must go on

- The show must go on, sier Roar Petajamaa. Bokseeksperten har erfaring fra det amerikanske proffmiljøet gjennom 15 ubeseirede kamper i Statene.

Han sier at Brækhus er i en posisjon der hun ikke er i førersetet slik hun har vært vant til i Norge.

- Dette er neppe hva Cecilia ønsket seg. Jeg er hundre prosent sikker på hun hadde ønsket seg en bedre fighter enn dette. Sportslig er det en klar nedtur, sier Petajamaa som i gårsdagens Dagbladet analyserte den potensielle motstanderen Ogleidis Suarez som en perfekt match for Brækhus i den første kampen.

Nå ble det ikke slik. En medvirkende årsak var sannsynligvis kaoset rundt stevnet, og at det ble som det ble. Og sannsynligvis fordi de potensielle gode motstanderne forsvant på grunn av all usikkerheten.

Greit med kamp

Petajamaa legger til at det er greit at det i det hele tatt ble kamp. Han har selv opplevd flere ganger at det ikke ble noe av motstander som var oppsatt. Og han har opplevd at det ble byttet motstander et døgn før.

- Ja, det var bare sånn hæ? Ny motstander, nå? Men slik er proffboksingen, smiler Petajamaa.

Generalsekretær Erik Nilsen i Norges Bokseforbund tror Brækhus måtte ta til takke med hva som kom på så kort varsel.

- Jeg tror de beste ville forlange ganske mye mer for å stille på kort varsel på grunn av byttet av stevnested og kaoset om det i det hele tatt skulle bli kamp for Brækhus. Forhåpentligvis ender dette med en knallmatch i høst i stedet, sier Nilsen.

Sportslig nedtur

Bokseekspert og Viasat-kommentator Thomas Hansvoll sier at det ble en sportslig nedtur.

- Det er fakta og kan ikke underslås, sier Hansvoll som sannsynligvis skal kommentere kampen mellom Brækhus og Reis 5. mai.

Han understreker likevel at det positive er at det i det hele tatt blir kamp.

- Dette blir et steg på veien. Jeg mener fortsatt at det er Claressa Shields og Katie Taylor som er de Brækhus må gå for i Statene. Det er Layla McCarter som er første utfordrer. Men jeg mener de to andre med eksepsjonelle ferdigheter og OL-gull blant annet har det som skal med for at det skal bli virkelig toppmatcher. Jeg tror ikke McCarter har den x-faktoren som disse to, mener Thomas Hansvoll.

Om den forestående kampen sier Hansvoll følgende:

- Vinner samtlige

- Det blir Cecilia som jager i ti runder og vinner samtlige.

Ole Klemetsen har vært en del av teamet til Brækhus i lengre tid. Men nå er han igjen hjemme i Norge. Men også han er glad for at det blir kamp.

- Jeg opplevde også at motstandere forsvant og at det ikke ble kamp. Det er nemlig ikke enkelt å håndtere når motstanderen forsvinner. Jeg er glad på Cecilia's vegne at hun får bokse. Hun må få slått ut all den oppsparte energien etter mye trening og forberedelser. I min situasjon var det ikke så nøye om det var Per eller Pål jeg til slutt skulle opp mot. Det viktigste var at det ble kamp, sier Ole Klemetsen til Dagbladet.

Manager Brian Cohen forteller at kontrakten ble signert nylig.

- Vi har visst en stund at det var aktuelt med denne kampen. Men den endelige kontrakten ble signer i forrige uke, forteller Cohen.

KYSS: På pressekonferanse mellom bokserivalene Cecilia Brækhus og Mikaela Laurén kom en overraskende vending da Laurén kysset Brækhus. Video: NTB / Scanpix Vis mer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling