STRENGERE REGLER: Ronnie Moore fikk onsdag sparken som Tranmere-manager for brudd på Englands fotballforbunds regler om gambling. De reglene blir nå mye strengere. Foto: EPA/JOSE SENA GOULAO/NTB Scanpix
STRENGERE REGLER: Ronnie Moore fikk onsdag sparken som Tranmere-manager for brudd på Englands fotballforbunds regler om gambling. De reglene blir nå mye strengere. Foto: EPA/JOSE SENA GOULAO/NTB ScanpixVis mer

Manager fikk sparken etter gambling

Nå forbys spillere i England å sette penger på fotballkamper.

Ronnie Moore fikk onsdag sparken som Tranmere-manager for brudd på Englands fotballforbunds regler om gambling. De reglene blir nå mye strengere.

Moore ble suspendert av Tranmere i februar etter at FA innledet etterforskning, og forrige uke ble det reist disiplinærsak mot 61-åringen for «flere brudd» på reglene om veddemål.

Etter at Moore innrømmet bruddene og ba om en personlig høring, ga klubben ham beskjed om å finne seg en ny jobb.

- Moore har medgitt flere brudd på regel E8(b) i samband med veddemål. Tranmere tolererer ikke atferd som skader klubbens integritet. Alle ansatte som begår overtramp vil måtte tåle skarpe reaksjoner, sa klubbsekretær Mick Horton.

Totalforbud Onsdag offentliggjorde FA et forslag om en betydelig skjerpelse i regelverket, som i dag forbyr veddemål på kamper i en turnering man selv er involvert i. Fra neste sesong skal alle involverte i de åtte øverste divisjoner i engelsk fotball forbys å sette penger på fotballkamper uansett hvor i verden de spilles.

Det gjelder fra Premier League og ned til flere regionale ligaer med halvprofesjonelle spillere eller amatører.

Styret i fotballforbundet gikk enstemmig inn for innskjerpingen, og forslaget skal avgjøres av FAs årsmøte 21. mai.

- FA foreslår at fra neste sesong skal deltakere fra steg 4 (nivå 8) og opp i det engelske seriesystemet forbys å vedde, direkte eller indirekte, på noen fotballkamp eller turnering i hele verden, heter det i en uttalelse fra FA.

- Det vil også gjelde spill på andre fotballrelaterte hendelser, som spilleroverganger, treneres og manageres jobbsituasjon og laguttak.

Klart signal Forbudet vil også gjelde formidling av innsideinformasjon i veddemålshensyn.

Andros Townsend (Tottenham), Dan Gosling (Newcastle) og Cameron Jerome (utleid fra Stoke til Crystal Palace) er eliteseriespillere som er funnet skyldige i å ha brutt dagens regelverk.

- Forslaget om nytt regelverk sender et klart signal til alle om hvor vi trekker grensen, sier Darren Bailey i FA.

(NTB)