Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manager-Lars vant tur til EM

I kamp med 34 000 managere sikret Lars Kolltveit seg én EM-tur for to. - Uten siviltjenesten hadde jeg aldri hatt noen sjanse til å vinne Manager 2000, sier Lars.

25-åringen fikk 1970 poeng, elleve mer enn nestemann på sammenlagtlista i spillet.

Lars avtjente verneplikten i Norsk Studentunion de siste 14 månedene, og innrømmer at mye av arbeidstida ble brukt til å sette opp lag.

- Jeg hadde god tid i høst, og fulgte veldig godt med på hva som skjedde i Premier League. Heldigvis hadde de rimelig høy toleransegrense for internetsurfinga hos Norsk Studentunion, sier Kolltveit.

Liten tro på seier

Kolltveit hadde liten tro på seier før siste runde, og visste ikke engang at han hadde vunnet før en kamerat ringte og ga han nyheten.

- Internettforbindelsen var nede den dagen så jeg fikk ikke sjekket hvordan det var godt. Da jeg fikk telefon trodde jeg først ikke at det var sant, men ble veldig glad da jeg fikk det bekreftet.

Nøkkelen til seier var beinhard tro på nedrykninsgtruede Bradford.

- Jeg hadde ni mann fra Bradford på laget mitt da de slo Liverpool i siste runde. Det var nok en liten gambling akkurat det, men heldigvis slo det ut i min favør, forteller Kolltveit.

Taktikkens avgjorde

Og nettopp det å velge mange spillere fra samme lag har vist seg å være en vellykket taktikk.

- Det er viktigere å velge spillere på lag du tror skal vinne, enn å være så veldig opptatt av om spillerne har kjente navn. Jeg hadde ofte 8-9 spillere fra samme lag, og da gjerne fra lag med billige spillere, sier Kolltveit som også har et par andre gode tips å komme med.

- Jeg velger forsvarsspillere som scorer mye, og også spillere som er priset for lavt eller satt i feil posisjoner. For eksempel var Leeds' Ian Harte priset lavt til tross for at han spilte regelmessig og tok straffene til Leeds, sier 25-åringen som for tiden arbeider i Tronsmo bokhandel i Oslo.

Ingen tøffelhelt

Premien i Manager 2000-konkurransen var en reise for to til kampen mellom Norge og Jugoslavia i EM. Til tross for mye mobbing fra lagkameratene på Tronsmos bedriftslag, var det kjæresten som ble valgt som reisepartner.

- De prøvde å antyde at jeg var en skikkelig «tøffelhelt» hvis jeg ikke tok med en av dem, men jeg lot meg aldri overtale, sier Kolltveit som hadde nettopp kampen mot Jugoslavia som ønskekamp.

- Jeg tror på mange måter det blir nøkkelkampen vi må vinne for å gå videre, derfor er det spesielt artig at jeg får sett den. Spania tror jeg blir vrient, mens Slovenia er et lag det bør være mulig å slå, sier Kolltveit.

Langt fra fotballidiot

Til tross for tilsynelatende sterke fotballkunnskaper fastholder Kolltveit at han ikke på noen måte er noen fotballidiot.

- Jeg følger brukbart med, men det går litt i rykk og napp. Det var flere runder jeg ikke leverte inn lag, så sånn sett er det litt rart at jeg vant sammenlagt. Tror jeg reddet meg på at jeg hadde mange toppomganger der jeg samlet en bråte poeng. Da er det ikke så farlig om man har noen totalmisser innimellom, hevder Kolltveit som valgte å kalle laget sitt Dean Austin Eleven.

- Jeg er Tottenham-supporter og Dean Austin er antageligvis den dårligste spilleren som noensinne har spilt for klubben. Hadde ikke store forhåpninger før konkurransen startet så synes derfor at navnet passa bra, sier Lars Kolltveit.

<B>EM-KLAR: Lars Kolltveit fikk en hyggelig overraskelse på jobben: EM-tur for to til seg og kjæresten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling