Manager om Schumachers tilstand: - Michael er ikke her

Oppfordrer til tålmodighet og håp.

(Dagbladet): Formel 1-legenden Michael Schumacher (47) har vært i koma og skjermet fra offentlighet siden skiulykka i Frankrike i romjula 2013.

Nå kommer tyskerens manager Sabine Kehm med uttalelse om tilstanden:

- Michael er ikke her med oss og så klart savner vi ham. Vi vet hva som har skjedd og kan ikke forandre det, sier Kehm, gjengitt av blant annet BBC.

Tålmodighet Uttalelsen kommer i forbindelse med en utstilling som omhandler Schumachers karriere i byen Marburg.

- Vi må bare akseptere det (som har skjedd) og håpe at han med støtte og tålmodighet en dag vil være tilbake hos oss, sier Kehm.

MANAGER: Sabine Kehm er Michael Schumachers manager og støttespiller. Foto: AFP PHOTO / RONNY HARTMANN
MANAGER: Sabine Kehm er Michael Schumachers manager og støttespiller. Foto: AFP PHOTO / RONNY HARTMANN Vis mer

Manageren forteller videre:

- Han er den mest suksessfulle føreren i historien og noen ganger - på dager som dette - er det fint å minne oss selv om det, sier Kehm under utstillingen.

Schumacher har den siste tida vært til behandling i familiehjemmet i Sveits.

- Liten framgang 2014 ble det sagt at Michael Schumacher kommuniserte med familien ved hjelp av øynene, og manager Sabine Kehm avslørte seinere at han hadde gjort ytterligere framskritt.

- Vi kan med glede fortelle at han gjør framskritt. Men vi skal huske på at han ble rammet av alvorlige hodeskader, uttalte Kehm til den tyske storavisa Bild.

Men det siste året har det vært få nyheter om framskritt.

- Jeg har nyheter, og dessverre er det ikke gode nyheter, sa tidligere Ferrari-sjefen Luca di Montezemolo til Reuters.

Passet på Schumachers hjem skal ha blitt bygget om for å tilpasses den nye situasjonen.

I tillegg skal et team på rundt 15 personer ha blitt ansatt for å passe på 46-åringen døgnet rundt.

Tida etter ulykka har vært preget av et sterkt ønske om å få informasjon om den tidligere Formel 1-gigantens tilstand. Et halvt år etter ulykka skal legejournalene hans ha blitt stjålet og forsøkt solgt.

Tyskeren lå i koma og er blitt skjermet fra offentligheten siden den skjebnesvangre turen. Det har gjort at flere medier har gått over streken i jakten på ny informasjon.

Familien til Schumacher raste da et magasin hevdet at Schumacher kunne gå igjen. Det tyske kjendismagasinet Bunte påsto at tyskeren hadde gjort store framskritt. Med tittelen: «Han kan gå igjen», trykket avisa en artikkel med en anonym person som kilde.