Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Northugs comeback - del 2

Manageren ba Northug prate, men skistjerna stakk til skogs igjen: - Han er i bobla si

Petter Northug fulgte ikke manager Are Sørum Langås oppfordring etter Uglarennet i dag, men i selve rennet viste 31-åringen gode takter.

VIL IKKE PRATE: Petter Northug er i bobla si. Det betyr lite prat og fokus på det sportslige. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VIL IKKE PRATE: Petter Northug er i bobla si. Det betyr lite prat og fokus på det sportslige. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Etter 26. plassen i comebacket i norgescuprennet på Sjusjøen i går, dro Petter Northug rett hjem igjen og stilte til start i et nytt renn i Uglarennet i dag.

To konkurranser rett etter høydeoppholdet viser at offensiviteten er tilbake. I dag fikk han også langt bedre sportslige svar enn i går.

- Hvorfor kjører så hardt rennprogram i denne fasen?

- Petter har et bra treningsgrunnlag og vil konkurrere seg i form. Vi kommer til å slippe opp på treningen etter hvert for å finne VM-formen. Det er det som er viktigst, sier trener Stig Rune Kveen til Dagbladet.

Han snakket på Northugs vegne i går. Langrennsstjerna ville nemlig ikke prate med pressen etter gårsdagens comeback. 31-åring så på norgescuprennet som trening og gikk ikke i kjelleren.

Slått av Klæbo

I Uglarennet i hjemlige trakter i dag ga han imidlertid på og viste langt bedre takter. Dag to etter høydeoppholdet i Sveits ble en etterlengtet opptur for Northug og trolig hans beste skirenn så langt denne sesongen.

Bare stjerneskuddet Johannes Høsflot Klæbo var sterkere enn Northug i det 15 kilometer lange fristilsrennet. Klæbo, som nylig ga VM-favoritten Iivo Niskanen god kamp om seieren på 15 kilometer klassisk i Lahti, startet 15 sekunder bak Northug og tok ham igjen etter én kilometer.

Duoen gikk sammen helt inn til mål, hvor Klæbo satte Northug på plass i spurten. Til tross for den sportslige oppturen - med et høyedeoppholdt i beina - ville ikke 31-åringen prate med pressen i dag heller, melder Trønder-Avisa.

Fulgte ikke managerens oppfordring

Manager Are Sørum Langås ba - ifølge Trønder-Avisa - Northug snakke med pressen, men Mosvik-ekspressen valgte å være stille i dag også.

Northugs tanker om egen form forblir dermed en intern hemmelighet inntil videre.

- Det er ingen bevisst strategi fra vår side. Men Petter er i bobla si nå, og det er kun én ting som står i hodet hans: Å bli i form til VM. Jeg tror det er et godt tegn. Det ser bra ut, sier Sørum Langås til Trønder-Avisa.

Til Dagbladet sier John Northug at sønnen har god kontroll.

- Petter ser bedre og bedre ut og har gode erfaringer med sånne perioder tidligere. Både før VM i 2009 og 2011 slet han med noe liknende og slo tilbake med tre VM-gull. Han vet hva han skal gjøre, sier Northug til Dagbladet.

Derfor meldte Iversen forfall

Det samme tror også trener Kveen. Nå vil skiesset gjøre comebacket også i verdenscupen, gjerne allerede i Falun neste helg.

- Petter er gira på å komme seg ut i verdenscupen og bruke de rennene og NM til å kvalifisere seg på de VM-distansene hvor han ikke har friplass. Han ønsker å gå alt, forteller Kveen.

- Det kommer et uttak på mandag. Petter melder at han er fit for fight og klar til dyst. Dette var den første helga etter høyden. Da går det ikke lett, men forhåpentligvis går det lettere etter hvert.

Emil Iversen skulle opprinnelig gå Uglarennet i dag, men forteller Dagbladet at han meldte forfall da rennet ble endret fra klassisk til fristil.

- Planen var å få en klassisk gjennomkjøring før Falun, sier iversen til Dagbladet.

På verdenscup-stafetten i Ulricehamn tok Finn-Hågen Krogh ypperlig vare på muligheten han fikk som Norges ankermann. Krogh banket Calle Halfvarsson på oppløpet og sikret norsk seier.

- Kom deg på ski, så har vi kontroll, sa Krogh til NRK etter maktdemonstrasjonen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media