Alexander Sørloth fikk sjansen fra start:

Manageren overrasket over Sørloth i debuten: - Jeg ble imponert

Nordmannen gjorde en god kamp for Crystal Palace.

DEBUT: Alexander Sørloth fikk sin debut i Premier League lørdag. Hans Crystal Palace tapte 3-1 mot Everton. Foto: Reuters/Lee Smith
DEBUT: Alexander Sørloth fikk sin debut i Premier League lørdag. Hans Crystal Palace tapte 3-1 mot Everton. Foto: Reuters/Lee SmithVis mer
  • Everton - Crystal Palace 3-1 (0-0)

(Dagbladet): Alexander Sørloth ble hentet til Premier League på den siste dagen av overgangsvinduet. Faktisk var nordmannens overgang den siste som gikk gjennom Det engelske fotballforbundets papirmølle.

Forrige helg satt Sørloth på benken gjennom hele kampen, men i Crystal Palaces møte mot Everton lørdag ettermiddag var spissen med fra start.

I debuten var den norske landslagsspissen plassert i en noe uvant venstrekant-rolle, men Sørloth klarte seg godt. Den 1.94 meter høye trønderen ble blant annet brukt som et oppspillspunkt ute på kanten i god gammeldags Drillo-stil, men headingene hans fant ikke helt veien til Christian Benteke på topp.

– Jeg synes han gjorde det bra i debuten. Han har ikke spilt på to måneder. Jeg var overrasket over at han holdt hele kampen. Jeg ble imponert over hvor aggressiv og bestemt han var, sa Palace-manager Roy Hodgson om nyervervelsen.

Sørloth var mye involvert for gjestene, men virket til tider litt rusten med et par tunge touch. Han la ned en solid innsats offensivt og defensivt på venstrekanten, og like før pause fant trønderen Benteke med en presist innlegg. Belgierens heading gikk imidlertid en liten meter utenfor.

Tok ledelsen

Det var Everton som var det beste laget før pause, og både Idrissa Gueye og Gylfi Sigurdsson skapte noen farligheter fra distanse.

Under ett minutt etter at andre omgang var i gang satt den for sistnevnte.

Islendingen har et beryktet skuddbein i Premier League, og har banket inn mange fantastiske scoringer for Swansea, Tottenham og nå Everton.

Målet mot Crystal Palace var ikke fullt så spektakulært, men 45 sekunder ut i omgangen banket Sigurdsson til. Forsøket fra 17 meter gikk via et Palace-bein og helt nede i Wayne Hennesseys høyre hjørne.

Doblet ledelsen

Kun fire minutter seinere doblet vertene ledelsen.

Crystal Palace sitt forsvar hang ikke helt sammen, og ingen av klarte å plukke opp Evertons bevegelser inne i boksen.

Cuco Martinas innlegg fant veien til Oumar Niasse, som fikk stå helt alene i feltet. Fra sju meter nikket senegaleseren ballen kontrollert ned i hjørnet. Dermed så det dårlig ut for bortelagets håp om poeng på Goodison Park.

- Vi spilte mye god fotball, men det var vanskelig å komme tilbake etter 2-0- Det var en god innsats fra spillerne og de spilte bra. Men vi må akseptere at vi ble slått, sa Hodgson etter kampen.

Sørloth-sjanse

Det nærmeste Palace kom i løpet av kampen var en glitrende heading fra Sørloth.

Venstreback Patrick van Aanholt slo ballen inn i feltet, og der var nordmannen sterkest. Han fikk headet kraftfullt mot Jordan Pickfords høyre hjørne, men engelskmannen fikk avverget.

I stedet var det Everton som økte til 3-0. Tom Davies fikk stå alene på kloss hold og satte ballen inn i et åpent mål.

Mot slutten fikk Palace en redusering ved Luka Milivojevic på straffe, men det ble kun et trøstemål.