Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manageren sendte ut melding som sa at Carlsen trekker seg fra VM

- Magnus synes det er en dårlig spøk.

SIER IKKE FRA SEG VM-TITTELEN: Magnus Carlsens manager, Espen Agdestein, avkrefter at verdensmesteren ikke vil spille VM i 2016. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SIER IKKE FRA SEG VM-TITTELEN: Magnus Carlsens manager, Espen Agdestein, avkrefter at verdensmesteren ikke vil spille VM i 2016. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I ettermiddag meldte manager Espen Agdestein på Twitter at Magnus Carlsen ikke kommer til å spille den neste VM-kampen i 2016. Meldingen ble raskt slettet, men medlemmer av det internasjonale sjakkmiljøet begynte umiddelbart å spekulere på om det virkelig kunne være sant.

- Jeg sverger på at jeg nettopp så en tweet hvor det sto: «Magnus spiller ikke VM i 2016. Mer om det senere.» Jeg tror den har blitt slettet, skrev fotografen David Llada.

- Så vi forventer store nyheter i løpet av dagen. Hold et øye med tidslinjen til Magnus Carlsen. Hva er det som skjer? fortsatte Llada.

- Kan ikke utdype Ikke lenge etter klargjorde Agdestein gjennom en ny Twitter-melding at Carlsen ikke vil trekke seg fra VM.

- Aldri la Twitter-kontoen din stå åpen når du har latt barn være alene i rommet. Med henvisning til tweeten som ble slettet, skrev Agdestein.


Hvem som faktisk sto bak den overraskende meldingen, er likevel vanskelig å si. For på telefon til Dagbladet svarer en uvanlig ordknapp Carlsen-manager at han ikke kan gi noen god forklaring.

- Jeg kan ikke gå i detaljer. Jeg kan ikke utdype dette her, sier Agdestein.

Fjernstyrt av Carlsen? Når Dagbladet spør om Agdestein vet hva Carlsen selv synes om Twitter-meldingen, høres det plutselig flere stemmer i bakgrunnen. En av dem tilhører verdensmesteren selv.

- Det er vanskelig for meg å svare på, sier Agdestein.

- Magnus synes det er en dårlig spøk, kommer det like etter.


- Si at du setter pris på litt spenning i hverdagen, kan man så høre Carlsen si selv.

Til slutt forteller Agdestein at det hele var en dårlig spøk, men at den ikke var fra ham. Samtidig avkrefter manageren at 24-åringen fra Lommedalen vil si fra seg tittelen.

Hva som faktisk er bakgrunnen for meldingen, som ville sendt sjokkbølger gjennom sjakkverdenen om innholdet var sant, gis det derimot ikke noe godt svar på.