Dimitri Payet-bråket

Manageren skulle tenkt på hva han selv uttalte for 20 år siden, før han slaktet stjernespilleren

Bilic hadde mistenkelig samme tone som Redknapp brukte mot ham som spiller.

<strong>IKKE FORNØYD:</strong> West Ham-manager Slaven Bilic føler at Dimitri Payet har sviktet ham og klubben. Foto: Reuters / Tony O'Brien / NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: West Ham-manager Slaven Bilic føler at Dimitri Payet har sviktet ham og klubben. Foto: Reuters / Tony O'Brien / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): Forrige uke kom sjokkbeskjeden for West Ham-fansen: Stjernespiller Dimitri Payet ønsker å forlate klubben. Det bekreftet manager Slaven Bilic på en pressekonferanse.

Bilic kunne likevel vært litt mer forsiktig med ordvalget, da han uttalte følgende til pressekorpset:

- Vi kommer ikke til å selge ham. Dette mannskapet, støtteapparatet, vi ga ham alt, vi var alltid der for ham. Jeg føler meg sviktet. Jeg er sinna, sa Bilic.

For da manageren selv var spiller i 1997, uttalte daværende West Ham-manager Harry Redknapp noe som var mistenkelig likt da Bilic selv var på vei fra West Ham til Everton.

Bitter og sint

Redknapp avslørte at han var «bitter og sint» på Bilic, som ønsket seg til en større klubb.

- Han har en fantastisk kontrakt, han er den høyest betalte spilleren i klubbens historie. Han signerte. Nå ønsker han seg til en ny klubb og føler at Everton er en større klubb, så det er ikke noe vi kan gjøre. West Ham er en stor klubb i våre øyne, men han føler det annerledes, skal Redknapp ha uttalt i mars 1997, ifølge David Hills i The Guardian.

Bilic selv skal ha uttalt følgende om episoden for snaut 20 år siden:

- Jeg måtte gjøre dette. Vi er profesjonelle - alle spillere vet at dersom han får et tilbud fra en større klubb, må han ta det.

Disse uttalelsene blir selvfølgelig brukt mot Bilic i disse dager. Særlig i sosiale medier har uttalelsene spredt seg som vinden. Det hører med til historien at Bilic aldri ba klubben om å bli solgt, slik som Payet har gjort.

Bilic ble også værende i West Ham ut sesongen.

- Noen folk har kalt meg dum for å ikke dra til Everton nå, men det var aldri min intensjon å dra nå. Jeg ønsker å gjøre det klart for West Ham at jeg blir værende resten av sesongen. Jeg er ikke en rotte som forlater et synkende skip, som noen har kalt meg, sa Bilic ifølge The Independent i 1997.

Linkes til Marseille

Bilic signerte seinere for den blå delen av Merseyside, hvor han tilbrakte to sesonger. I disse dager leder han en klubb som får mye oppmerksomhet etter «Payet-gate». Bilic selv er lei av å snakke om Payet, noe han sa klart ifra om på pressekonferansen etter helgas 3-0-seier over Crystal Palace.

Fra England kommer det rapporter om at Marseilles president Jacques-Henri Eyraud drar til London i dag for å overbevise West Ham om å selge sin aller største stjerne allerede nå i januar. Bilic sa på pressekonferansen at Payet ikke er til salgs.

West Ham har allerede avslått et bud på 20 millioner pund pluss 2,5 millioner pund om Marseille skulle kvalifisere seg for Champions League, skriver The Telegraph. London-klubben er ikke villig til å selge sin juvel for mindre enn 40 millioner pund (rundt 400 millioner norske kroner).

Det skal blant annet være familiære grunner til at Payet ønsker seg tilbake til hjemlandet Frankrike. Payets kone Ludivine skal allerede ha dratt til Frankrike med parets barn, skriver avisa.

West Ham-kaptein Mark Noble forteller engelsk presse at han ikke har snakket med sin lagkamerat de siste to-tre ukene.

- Jeg syns det var riktig av manageren å gjøre det han gjorde fordi det er vanskelig, sier Noble om Bilics oppgjør med Payet på pressekonferansen.

Fansen ikke fornøyd

West Ham plasserte i helga en sikkerhetsansvarlig foran plakaten av Dimitri Payet utenfor Olympiastadion, sannsynligvis for å være føre var i tilfelle noen fans ville vise sin avsky mot sin tidligere kjæledegge.

Kanskje ikke så rart, for etter kampen mot Crystal Palace dukket det opp videoer og bilder av sinte West Ham-fans som blant annet brukte Payet-drakta som dørmatte.

Det er tydelig at fansen skulle få vondt med å tilgi dersom Payet blir værende til sommeren, og spiller kamper for West Ham igjen.

Foreløpig er det lite som tyder på det.

<strong>VIL BORT:</strong> West Hams Dimitri Payet. Foto: Matt Bunn/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
VIL BORT: West Hams Dimitri Payet. Foto: Matt Bunn/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer