Manageren stoppet klubbskiftet

Landslagskeeper Thomas Myhre forteller deg hvorfor han fortsatt sliter benken i engelsk 1. divisjon.

BEOGRAD (Dagbladet.no): Da Dagbladet.no snakket med Sunderlands og landslagets keeper Thomas Myhre i Nord-Irland i februar, lovet Myhre at han skulle skaffe seg en ny arbeidsgiver i løpet av to uker.

Det klarte han ikke, og her røper han hvorfor:

- Jeg fikk en beskjed fra manageren om at de ikke ville jeg skulle gå på slutten av sesongen, sier Myhre til Dagbladet.no.

For Sunderland er fortsatt med i opprykkskampen i engelsk førstedivisjon. For den økonomisk skakkjørte klubben er det helt nødvendig å komme tilbake til Premier League fortest mulig. Det er der de store fjernsynspengene er.

Må spille

- Jeg har forståelse for situasjonen, og jeg har aldri hatt noe problem med Sunderland, sier Myhre.

Ifølge ham selv, er det flere klubber som har vist mer enn en måtelig interesse for å sikre seg underskriften til den norske landslagskeeperen. Uten at det har blitt noe mer enn med interessen.

- At klubben ikke ville leie meg ut til en annen førstedivisjonsklubb forstår jeg veldig godt.

Må spille

Problemet er at han ikke får spille fotballkamper i Sunderland. Den situasjonen kan ikke en keeper med ambisjoner leve med.

- Jeg må spille fotball, innrømmer Myhre. Han er klar over at han i øyeblikket er langt unna akkurat det. Men selv om utsiktene i England ikke er så lyse, er han ganske kategorisk når han avfeier tanken om en retur til Norge. Om så bare for en kort periode.

- Å dra hjem til Norge har jeg ikke noen planer om nå, nei.

- Jeg har ikke tenkt tanken en gang, påstår han.

Utstillingsvindu

Derfor er han glad for at Åge Hareide fortsatt gir ham muligheten til å spille på landslaget. Det er et perfekt utstillingsvindu for Myhre og jakten på en ny arbeidsgiver. For i alt kaoset, er det en ting han er helt sikker på:

- Er situasjonen som den er nå, er ikke jeg i Sunderland neste år!

SPILLER IKKE:</B> Unntatt for Norge. I Sunderland vil treneren beholde ham på benken.