KNIV PÅ STRUPEN. Partiet fredag kan bli helt avgjørende for Magnus Carlsen og resten av Norway Chess. Taper han, mener manager Espen Agdestein at løpet er kjørt. Foto: NTB scanpix
KNIV PÅ STRUPEN. Partiet fredag kan bli helt avgjørende for Magnus Carlsen og resten av Norway Chess. Taper han, mener manager Espen Agdestein at løpet er kjørt. Foto: NTB scanpixVis mer

Managerens dom: - Taper Magnus mot Anand er det definitivt over

Skjebneparti i klosteret fredag.

(Dagbladet): Manager Espen Agdestein er klar. Taper Magnus Carlsen prestisjeoppgjøret mot Vishy Anand fredag, er toget gått med nordmannen igjen på perrongen.

Den norske verdensmesteren har hatt en marerittaktig start i Norway Chess.

Først ble han diskvalifisert, da han hadde en klar ledelse mot Veselin Topalov i det første partiet. Der forsvant et helt poeng.

I det andre partiet tapte han med svart for Fabiano Caruana. Det var egentlig det eneste normale resultatet for Magnus Carlsen i de tre første partiene. Caruana peker seg ut som den største utfordreren til Magnus Carlsen om verdensmesterskapet. Først må Caruana vinne en kandidatturnering. Det tror de fleste at det er en stor sannsynlighet for.

Magnus Carlsen var den eneste som ikke fikk med seg noe av verdi onsdag. De øvrige tre partiene endte nemlig med remis.

Caruana strutter av selvtillit og har uttrykt at han ikke er redd for Magnus Carlsen.

Onsdag utspilte italiensk/amerikaneren ut nordmannen etter noter.

Torsdag tabbet Magnus Carlsen seg ut og mistet et halvt poeng. Da alt så ut til å gå mot seier til nordmannen, overså han en mulighet. Han hadde en fordel med bøndene, men greide ikke å utnytte det.

Den norske verdensmesteren var ikke fornøyd med eget spill.

Manager Espen Agdestein ser likevel ikke helt mørkt på det. Han forteller om den verdifulle egenskapen til Magnus Carlsen.

- Han er veldig dyktig på å nullstille seg etter dårlig spill, sier Agdestein.

Men han forteller at det er alt annet enn enkelt å få med seg mer enn et halvt poeng for Carlsen med svarte brikker mot inderen.

- Får han et halvt poeng, henger han fortsatt med på et vis.  Det er jevnt i turneringen fortsatt. Vinner Magnus er det en stor bonus, sier Espen Agdestein.

Men manageren er også klar på hva som skjer om det blir nederlag for Magnus Carlsen mot Vishy Anand i matchen som skal foregå i Norges eneste bevarte middelhavskirke Utstein Kloster.

- Taper han er det definitivt over med tanke på sammenlagtseieren for Magnus, sier Agdestein.