DUELL: Cardiff - Newcastle var preget av tøft spill. Her er Kenedy i duell med Harry Arter og Joe Bennet. Newcastle-spilleren burde blitt utvist. Foto: Reuters / Carl Recine
DUELL: Cardiff - Newcastle var preget av tøft spill. Her er Kenedy i duell med Harry Arter og Joe Bennet. Newcastle-spilleren burde blitt utvist. Foto: Reuters / Carl RecineVis mer

Knallhard kamp i Cardiff

Managerne begravde stridsøksa, men spillerne gikk i krigen: - Vanskelig å gjøre noe verre

Tøffe dueller, stykke taklinger og rødt kort da Cardiff og Newcastle barket sammen.

  • Cardiff - Newcastle 0-0 (0-0)

Cardiff er tilbake i Premier League for første gang siden 2013, men er tippet nord og ned av mange.

I motsetning til Wolves og Fulham, som Cardiff rykket opp med, er det ikke like mye fokus på fint spill og på å dominere kampene fra walisernes side. Cardiff skal legge seg lavt, gå i krigen og skal kjempe til seg så mange poeng som mulig.

Newcastle er heller ikke en gjeng med snille gutter, og det ble et realt bikkjeslagsmål mellom de to lagene lørdag ettermiddag.

SESONG 03 #02: Vi går gjennom spillerne som leverte i første runde. Er det noen du bør ha? Noen du bør styre unna? Vi ser også nøyere på tre spillere som mange har hentet inn på sitt lag. Er det en fallgruve? Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

Managerfeide

Lagenes managere, Neil Warnock og Rafael Benitez, har lenge hatt et dårlig forhold, og på et punkt truet sistnevnte med søksmål.

Forholdet mellom de to skar seg tilbake i sesongen 2006/2007. I den nest siste serierunden stilte Bentiez, som den gang ledet Liverpool, et sterkt svekket lag mot Fulham for å spare spillere til en Champions League-kamp 18 dager seinere. Fulham kjempet for overlevelsen i bunnen av tabellen sammen med Warnocks Sheffield United, og seieren over Liverpool bidro sterkt til at de beholdt plassen. Warnock og Sheffield rykket ned etter siste serierunde.

- Jeg hadde aldri hørt om Liverpools spillere, men en utenlandsk manager som Benitez gir sikkert blanke i hva Sheffield United tenker, uttalte Warnock den gang.

I 2011 sa manageren at han aldri kom til å glemme hva Benitez hadde gjort.

- Han sendte meg en e-post og truet med søksmål hvis jeg nevnte det en gang til, la han til.

Managerne endte aldri opp i retten, og på pressekonferansen før lørdagens kamp begravde Warnock stridsøksa.

- Den eneste personen Newcastle ikke har råd til å miste, er Rafa, sa Cardiff-sjefen om managerkollegaen.

- Soleklart rødt kort

Første omgang mellom lagene var preget av høyt tempo, store sjanser i begge ender og tøffe taklinger.

Allerede etter tre minutter smalt det fra Matt Ritchie. Midtbanespilleren sklei hardt inn i Junior Hoilett og ble korrekt belønnet med gult kort.

Gjennom omgangen fulgte en rekke harde sammenstøt mellom lagenes spillere.

- Newcastle har bestemt seg for å matche Cardiff i deres måte å spille fotball på, sa Petter Myhre i TV2-studio.

Ti minutter før pause burde Newcastles Kenedy blitt sendt i garderoben. Den vanligvis så lekne brassen regelrett sparket ned Victor Camarasa, men slapp unna uten straff fra dommeren.

- Det er vanskelig å gjøre noe verre enn dette, sa Johanna Frändén i TV2s sending.

- Soleklart rødt kort, supplerte Myhre.

Utvisning

Isaac Hayden kom inn for Javier Manquillo etter pause, men det ble en kort visitt på Cardiff City Stadium for engelskmannen. Kun 21 minutter etter innhoppet, ble han sendt i dusjen.

Backen kom for seint inn i en takling og endte opp med å stemple Josh Murphy i akillesen. Et rødt kort til Newcastle hadde ligget i luften gjennom hele kampen, og etter Haydens takling var ikke dommeren lenger i tvil.

Newcastle har vunnet de ti siste ligakampene mot Cardiff - deres lengste seiersrekke mot et lag i klubbens historie. Jobben med å fortsette den fantastiske rekken ble langt tøffere etter utvisningen.

Brente straffe

Cardiff klarte derimot ikke å utnytte muligheten med en spiller mer på banen. Newcastle gjorde en god jobb med å holde waliserne unna, og faktisk var de svart- og hvitstripete selv farlig frampå ved et par anledninger.

Fem minutter på overtid fikk Newcastle en gylden mulighet til å avgjøre kampen. Cardiff handset inne i egen 16-meter og dommeren pekte på straffemerket.

Kenedy, som burde vært utvist i første omgang, stilte seg opp for å ta det, men forsøket var for dårlig plassert og keeperen reddet. Dermed står begge lag med ett poeng hver etter to spilte serierunder.

Neste helg møter Cardiff Huddersfield borte, mens Newcastle tar imot Chelsea.