Manchester City-æresmedlem dømt for korrupsjon

Tidligere statsminister Thaksin Shinawatra.

(Dagbladet.no): Den tidligere Manchester City-eieren og thailandske statsministeren Thaksin Shinawatra er dømt for korrupsjon i hjemlandet.

Straffen er to år i fengsel, skriver BBC.

- Skulle ha jobbet for folkets beste

Dagens dom fastslår at omstridte Shinawatra brøt regelverket for å skaffe kona si verdifulle landsområder da han var statsminister mellom 2001 og 2006.

- Thaksin brøt grunnlovens regler om interessekonflikt. Han var da statsminister og skulle ha jobbet for folkets beste, sa en av dommerne som leste opp dommen i dag.

 Men denne dommen er bare den første av flere som vil komme.

Ventet å bli dømt

Etter militærkuppet i Thailand for to år siden ble Shinawatra nemlig tiltalt i en rekke saker, hovedsaklig på grunn av mistanke om korrupsjon og maktmisbruk.

I TRØBBEL: Hvis Storbritannia går med på å utlevere Thaksin Shinawatra til Thailand, havner han høyst sannsynlig i fengsel. Foto: Apichart Weerawong/AP/SCANPIX
I TRØBBEL: Hvis Storbritannia går med på å utlevere Thaksin Shinawatra til Thailand, havner han høyst sannsynlig i fengsel. Foto: Apichart Weerawong/AP/SCANPIX Vis mer

Shinawatra har seinere flyktet til Storbritannia, hvor han og kona fortsatt oppholder seg i eksil - fordi de har fryktet at rettssakene skulle bli politisk styrt.

Dette poenget gjentar han i dag, og han sier derfor at han ventet å bli dømt.

Thailandske myndigheter ber nå om utlevering av den steinrike 59-åringen, som fortsatt er æresmedlem i Manchester City-styret etter at han trakk seg av hensyn til klubben.

Manchester City-æresmedlem dømt for korrupsjon