FYRVERKERI: Manchester City ga seg ikke før Hugo Lloris hadde hentet fem baller ut av nettet. Foto: EPA/ANDY RAIN
FYRVERKERI: Manchester City ga seg ikke før Hugo Lloris hadde hentet fem baller ut av nettet. Foto: EPA/ANDY RAINVis mer

- Manchester City er det beste laget på planeten

Ustoppelig målmaskin.

• Tottenham-Manchester City 1-5 (0-1)

(Dagbladet): Forrige gang de to lagene møttes endte det med 6-0 på Etihad, og starten på slutten for André Villas-Boas.

Med seier i dag ville gjestene ta over tabelltoppen fra et Arsenal som snublet mot Southampton i går - den muligheten tok de godt vare på.

Kunne vært mer Sergio Aguero ga gjestene ledelsen etter et lite kvarter, før Danny Rose fikk se det røde kortet like etter hvilen. På det påfølgende straffesparket doblet Yaya Toure ledelsen, før Edin Dzeko la på til tre. Etienne Capoue reduserte for vertene, men Stevan Jovetic og Vincent Kompany sørget for nok en ydmykelse.

- Selv før det røde kortet var det veldig vanskelig. Manchester City er det beste laget på planeten, og i alle fall i Premier League, var beskjeden fra Spurs-manager Tim Sherwood etter kampen.

- Jeg vil ikke snakke om tittelen, akkurat nå er jeg bare fornøyd med seieren og hvordan vi spilte. Det er godt å være Manchester City-spiller om dagen, sier City-kaptein Kompany.

Dermed topper City igjen tabellen etter åtte strake seiere. Nok en rekord for laget som virker utstoppelige for øyeblikket.

- Det er mye igjen å spille for, men fortsetter vi sånn er sjansene våre gode. Vi kunne scoret tre eller fire mål til i dag, og vi var gode hjemover, sier Manuel Pellegrini etter kampen.

Aguero-show Det var ikke spilt fem minutter før Aguero meldte seg på. Lekende lett svinset han igjennom Tottenham-forsvaret. Avslutningen mot det lengste hjørnet var god, men heldigvis for Hugo Lloris smalt skuddet i stolpen.

Like etterpå var Dzeko farlig frampå, men skuddet gikk over. Det lå en City-scoring i lufta på White Hart Lane, og det måtte en liten argentiner til.

Stadiouret viste 14 minutter da David Silva spilte Aguero igjennom, og måltjuven gjorde ingen feil alene med keeper. Iskaldt trillet han ballen i det lengste hjørnet. 0-1.

AVGJØRENDE: - Horribel avgjørelse mot Rose. Fantastisk timet takling gir rødt kort og straffespark, sier Gary Lineker på Twitter. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
AVGJØRENDE: - Horribel avgjørelse mot Rose. Fantastisk timet takling gir rødt kort og straffespark, sier Gary Lineker på Twitter. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

Omgangen fortsatte i et forrykende tempo med muligheter begge veier, men det ble ikke flere mål før hvilen. Kanskje skulle gjestene hatt et straffespark, men dommer André Marriner unlot å blåse. Og vondt ble dessverre verre for de lyseblå da Aguero måtte hinke av banen like før pause.

- Horribel avgjørelse Tottenham gikk offensivt ut etter pausen, men kampen ble i realiteten avgjort etter 50 minutter da bortelaget fikk straffespark og Danny Rose ble sendt i garderoben. Ikke alle var like enige i den avgjørelsen.

- Horribel avgjørelse mot Rose. Fantastisk timet takling gir rødt kort og straffespark, sier Gary Lineker på Twitter.

Tottenham-manager Tim Sherwood var heller ikke helt enig i avgjørelsen.

- Marriner gjorde rett i å ikke blåse først. Det var en "siste liten"-takling fra Danny, men han rakk ballen. Avgjørelsene gikk mot oss i dag, sier han.

Yaya Toure gjorde ingen feil fra elleve meter, og ikke mange minutter senere la Dzeko på til 0-3 etter flipperspill i hjemmelagets femmeter. Men Tim Sherwoods gutter ga ikke opp.

Capoue, som kom inn i pausen, reduserte etter et hjørnespark, men City lot seg aldri true og Jovetic, som kom inn for Toure økte til 1-4 med et kvarter igjen på klokka før Kompany pirket inn nummer fem like før full tid.