«Manchester City er veldig forbannet»

Reporterne som fulgte Rooney-saken tettest røper historier fra kulissene.

HOLDT CITY FOR NARR?: Wayne Rooney mistenkes for å ha brukt samme taktikk som John Terry for å sikre seg feitest mulig lønningspose fra Manchester United. Foto: REUTERS/Phil Noble
HOLDT CITY FOR NARR?: Wayne Rooney mistenkes for å ha brukt samme taktikk som John Terry for å sikre seg feitest mulig lønningspose fra Manchester United. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

||| (Dagbladet): Bilder av Manchester City-supportere som forskutterte kjøpet av Wayne Rooney gjennom å kjøpe drakter med «10 ROONEY» på ryggen går sin seiersgang på nettet om dagen.

For sist fredag valgte 25-åringen å signere en ny femårskontrakt med Manchester United - etter å ha blitt overbevist av sir Alex Ferguson om at Old Trafford fortsatt var stedet å være.

Akkurat hva som skjedde i de 10 dagene «Rooney-gate» sto på som verst, og hva som egentlig foregikk i kulissene både hos United og andre interessenter, er det mange som er nysgjerrige på.

Noen av de engelske journalistene som fulgte saken tettest letter litt på sløret overfor Manchester United-bloggen Republik of Mancunia.

- Trodde Rooney var på vei
The Guardian-journalist Daniel Taylor, som var nyhetsledende på mye av Rooney-stoffet, hevder City følte seg lurt da Rooney plutselig gjorde helomvending og skrev under på ny kontrakt med rødtrøyene.

- Manchester City er veldig forbannet. De var blitt forledet til å tro at han var på vei. I deres øyne var det John Terry-saken på nytt igjen, sier han.

I fjor sommer flørtet nemlig City voldsomt med Chelsea-kapteinen, og daværende manager Mark Hughes benyttet enhver anledning til å uttrykke sin beundring for midtstopperen. At Terry selv holdt helt kjeft dempet selvsagt ikke spekulasjonene - og da eier Roman Abramovitsj til slutt ringte kapteinen personlig ble det fart på sakene.

Terry ble mistenkt for å holde Chelsea på pinebenken for å skvise mer penger ut av sin kommende kontrakt - akkurat slik Rooney er blitt beskyldt for å gjøre med United nå. Kontrakten han signerte sist fredag sikrer ham angivelig en ukelønn på nærmere 1,8 millioner kroner.

Flau unnskyldning
The Times-journalist Oliver Kay
sier at både sir Alex Ferguson og United-direktør David Gill var overbevist om at Rooney var tapt, den samme dagen som han selv sendte ut en pressemelding om hvorfor han ønsket seg vekk.

- På onsdagen trodde de helt oppriktig at de hadde mistet ham, og de var sikre på - og er det fortsatt - at Rooney ble forsøkt overbevist av City uten at United visste om det.

Rooney kom i beste fall med en halvhjertet unnskyldning til fansen da han lot seg intervjue av klubbens egen TV-kanal om den nye kontrakten, selv om Ferguson var klar på at den var helt nødvendig.

United-manageren røpet også at spissen hadde bedt lagkameratene om unnskyldning for måten han uttrykte seg på i pressemeldingen, der han betvilte at laget var godt nok til å kjempe om de viktigste trofeene.

UOPOULÆR HOS ALLE: Wayne Rooney kan vente seg mye tyn fra tribunen denne sesongen, og er ikke populær verken blant sine egne fans eller motstandernes fans for tida. Her er tre Stoke-supportere under søndagens kamp på Britannia. Foto: AP Photo/Simon Dawson
UOPOULÆR HOS ALLE: Wayne Rooney kan vente seg mye tyn fra tribunen denne sesongen, og er ikke populær verken blant sine egne fans eller motstandernes fans for tida. Her er tre Stoke-supportere under søndagens kamp på Britannia. Foto: AP Photo/Simon Dawson Vis mer

Ifølge Kay var unnskyldningen en heller pinlig seanse.

- Unnskyldningen til lagkameratene på fredag var akkurat så teit og merkelig som du kan forestille deg, sier Kay, som også hevder at enkelte av United-spillerne kjeftet på Rooney for timingen på pressemeldingen - to timer før de rødes Champions League-møte med Bursaspor.

På kjærlighetsferie
En ankelskadd Rooney er for tida på kjærlighetsferie i Dubai med kona Coleen, der han selvsagt ikke får gå helt i fred fra paparazziene. Bilder av de to i bassenget, og rapporter om alt fra hemningsløs flørting til opprivende krangler, preger avissidene i de engelske tabloidene om dagen.

I mellomtida gjør Javier Hernandez sitt beste for at Rooney blir nødt til å kjempe for å komme inn på laget igjen når han returnerer igjen fra skade.

«You're shit, and Rooney said you are» ropte Stoke-fansen til United-fansen på Britannia på søndag, etter Tuncays vakre utlikningsmål.

Men så dukket Hernandez opp for andre gang i kampen, og satte inn vinnermålet noen minutter før slutt. Jubelscenene som fulgte fortalte det meste om betydningen av den scoringen.

Det registrerte kanskje også Rooney om han fulgte med fra Dubai.

MANNEN SOM FEIRER ALLE MÅL SOM OM DET VAR HANS FØRSTE: Javier Hernandez er fansens nye yndling. Foto: AP Photo/Simon Dawson
MANNEN SOM FEIRER ALLE MÅL SOM OM DET VAR HANS FØRSTE: Javier Hernandez er fansens nye yndling. Foto: AP Photo/Simon Dawson Vis mer