Manchester City i trøbbel

Manchester City etterforskes for økonomisk juks

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) skal undersøke om Manchester City har brutt de økonomiske fair play-reglene. En uavhengig komité tar på seg oppgaven.

ETTERFORSKES: Manchester City leder Premier League, men kan havne i trøbbel for brudd på de økonomiske fair play-reglene. Foto: NTB scanpix
ETTERFORSKES: Manchester City leder Premier League, men kan havne i trøbbel for brudd på de økonomiske fair play-reglene. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I november hevdet en Football Leaks-granskning at City bevisst har blåst opp verdien av sine sponsoravtaler for å holde seg innenfor UEFAs regler for økonomisk fair play (FFP).

Torsdag kveld opplyser UEFA at forbundets uavhengige kontrollkomité innen økonomi har åpnet en formell etterforskning av Premier League-klubben.

Den skal ifølge UEFA ta stilling til de påståtte bruddene som har kommet fram i flere medieoppslag.

Brudd på reglene for økonomisk fair play kan i ytterste konsekvens innebære utelukkelse fra mesterligaen og øvrige europeiske turneringer.

Der Spiegel, samt øvrige medier som har hatt tilgang til Football Leaks-dokumentene, har publisert interne dokumenter om klubbens økonomiske drift. Det hevdes at City har lurt seg unna UEFAs reglement ved å skjule inntektskilder fra sponsoravtaler med forbindelser med klubbens eiere fra Abu Dhabi i De forente arabiske emirater.

Også Paris Saint-Germain er under etterforskning mistenkt for brudd på de økonomiske fair play-reglene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer